NAJAVLJENA NOVA TAKMIČENJA: Završen Kongres školskog sporta u Meksiku

Autor:

Sport

27.06.2023

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Usvojeni su izveštaji za 2023. i prezentovana su takmičenja koja će se održati u 2024 godini.

NAJAVLJENA NOVA TAKMIČENJA: Završen Kongres školskog sporta u Meksiku

Foto: ISF

Delegacija Saveza za školski sport Srbije, vratila se sa veoma važnog Kongresa, koji je održan u Meksiku. Grad Mazatlan ugostio je članove  Izvršnog odbora Svetske federacije školskog sporta (ISF) i delegate Generalna skupština (ISF).

Sastancima Izvršnog odbora je prisustvovao predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković, a uz njega u radu Skupštine učestvovao je i Boris Tomić, generalni sekretar SSSS. 

- Podneo sam izvešaj i kao kontinentalni predsednik evropskog školskog sporta. U izveštaju su nabrojane aktivnosti koje je sprovela Evropska federacija školskog sporta kojom predsedavam. Ove godine uspešno smo održali Evropska prvenstva u odbojci u Trebinju i košarci u Skoplju. Poseban spektakl imali smo u Beogradu, gde su uspešno održane otvorene evropske "combat" igre. Puno je pozitivnih komentara učesnika i delegata sa tih takmičenja - rekao je Tanasković.

Foto: ISF

Željko Tanasković

O aktivnostima na Skupštini nas je obavestio generalni sekretar Saveza za školski sport, Boris Tomić.

- Usvojeni su izveštaji za 2023. i prezentovana su takmičenja koja će se održati u 2024 godini. Srbija je predatavila Svetsko školsko prvenstvo u odbojci, za srednjoškolce. Imaćemo pomoć države Srbije i Ministarstva sporta u organizaciji. Godinama unazad potvrdili smo da znamo da pravimo svetske školske sportske spektakle u glavnom gradu naše države. Najbolji odbojkaši i odbojkašice sveta za uzrast srednjoškolaca dolaze u Beograd od 19. aprila - poručio je Boris Tomić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading