ROTERDAM U SUZAMA! Fenomenalna Srbija dobila DRAMU protiv Holandije! Finalni turnir sve bliži!

Autor:

Sport

25.06.2023

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Rotedamu selekciju Holandije rezultatom 3:2 (po setovima 22:25, 25:21, 21:25, 35:33, 15:9) u četvrtom meču II sedmice Lige nacija.

ROTERDAM U SUZAMA! Fenomenalna Srbija dobila DRAMU protiv Holandije! Finalni turnir sve bliži!

Foto: OSSRB

Odbojkaši Srbije

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Miran Kujundžić sa 26 poena, dok je Dražen Luburić dodao 20. Odličan je bio Dražen Luburić sa 20, a pratio ga je Petar Krsmanović, koji je posebno skrenuo pažnju kada se meč lomio.

Na kraju je upisao 17 poena, dvocifren je bio i Marko Ivović sa 12, dok je Aleksandar Nedeljković zabeležio osam poena. Pavle Perić je dodao tri, a Vuk Todorović jedan poen.

U poraženom taboru koji sada ima identičan skor 4-4, najbolji je bio Van Garderen sa 19 poena. Tuinstra se zaustavio na 17, a Nimir Abdel-Aziz koji je odigrao samo prvi deo utakmice zbog povrede postigao je 14, jedan manje od njega imao je Ter Mat.

Foto: Starsport

selektor Srbije Igor Kolaković

Nisu klonuli izabranici Igora Kolakovića posle gubitka prvog seta (21:25). Nastavili su sa još jačim ritmom i to im se isplatilo, pošto su domaćinu odgovorili na isti način i već u narednom stigli do izjednačenja (25:21).

Holandija je identičnim rezultatom treći period rešila u svoju korist, a onda je viđen najdramatičniji period, koji je maratonom odredio pitanje konačnog pobednika.

Srpski odbojkaši su izvukli maksimum iz sebe, uspeli da dobiju dramu s' 35:33 i odvedu meč u "zlatni set", gde su "počistili" domaćina i utišali navijače u roterdamskoj dvorani.

Srbija se trenutno nalazi na devetom mestu na tabeli Lige nacija sa 11 bodova.

Izabranici Igora Kolakovića će tokom III sedmice Lige nacija od četvrtog do devetog jula igrati protiv Argentine, Kube, Francuske i Bugarske.

Finalni turnir Lige nacija biće odigran od 19. do 23. jula u Gdanjsku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading