Zrenjanin ugostio najmlađe sportiste Srbije

Autor:

Sport

22.06.2023

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji osnovci sportisti, učenici od prvog do trećeg razreda, učestvovali su na republičkom školskom takmičenju u „Malim olimpijskim igrama“, u organizaciji Saveza za školski sport Srbije i Saveza za školski sport grada Zrenjanina

Zrenjanin ugostio najmlađe sportiste Srbije

Foto: FOTO SSSS

Male olimpijske igre

Da je Zrenjanin grad sporta, to se odavno zna. Još jedna u nizu sjajnih manifestacija održana je u prelepoj Kristalnoj dvorani. Najbolji osnovci sportisti, učenici od prvog do trećeg razreda, učestvovali su  na republičkom školskom takmičenju u „Malim olimpijskim igrama“, u organizaciji Saveza za školski sport Srbije i Saveza za školski sport grada Zrenjanina.

- Ovo je posebno draga manifestacija, jer u njoj učestvuju najmlađa deca, a deca su naša budućnost. Mogu da istaknem da su naši kapaciteti, kako u ljudstvu, tako i u infrastrukturi kada je u pitanju sport, na visokom nivou i ne čudi što organizujemo veliki broj sportskih manifestacija u našem gradu - rekao je gradonačelnik Simo Salapura i zahvalio se Savezu za školski sport Srbije, Savezu za školski sport grada Zrenjanina, kao i pedagozima grada Zrenjanina, Sportskom savezu grada Zrenjanina i Javnoj ustanovi „Sportski objekti“, koji su bili logistika kako bi ovo bilo organizovano što bolje.

Republika

Foto: GRAD ZRENJANIN

Otvaranje Malih olimpijskih igara

 

Gradonačelnik Salapura, nekada uspešni sportista, se nadovezao:

- Rezultat je bitan, ali on na ovakvim takmičenjima nije u prvom planu. Da pošaljemo jednu lepu sliku iz ovog predivnog sportskog kompleksa u Karađorđevom parku, gde su svoje početke imali mnogi šampioni – istakao je Salapura.

Kristina Bačić, predsednica Saveza za školski sport grada Zrenjanina, takođe je izrazila zadovoljstvo što se „Male olimpijske igre“ na republičkom nivou održavaju baš u Zrenjaninu i što je među učesnicima i OŠ „Petar Petrović Njegoš“, čiji su takmičari pokazali najbolje rezultate, od opštinskog do međuokružnog nivoa i zasluženo izborili plasman na republičku završnicu.

Željko Tanasković, predsednik saveza za školski sport, uživao je u akrobacijama koje su školarci izvodili.

Ovakvim vidom takmičenja hoćemo da stvorimo svest kod mladih da treba da se bave sportom. Velika je greška ako se u ovom uzrastu odmah insistira da se deca bave košarkom, fudbalom, odbojkom ili nekim borilačkim sportovima. U ovom uzrastu, oni moraju da se bave fizičkim aktivnostima koji stvaraju njihovu motoriku, da pravilno skoče, trče i to je nešto što je najbitnije. Da uživaju u takozvanim školicama sporta – poručio je Tanasković, koji se zahvalio i državi Srbiji i Ministarstvu sporta, koji ulažu sredstva i u razvoj školskog sporta.

Republika

Foto: GRAD ZRENJANIN

Osvajači nagrada na Malim olimpijskim igrama

 

I ove godine Savez za školski sport Srbije realizovao je seriju raznih projekata aposebno se istakao  “Tvoj lajk za naš ples“. Učenici su imali zadatak da okupe ekipu, osmisle i uvežbaju plesnu tačku, snime i pošalju na adresu Saveza za školski sport. Stiglo je preko 35 plesnih tačaka i Stručna komisija je izabrala najbolje. Tako je u ovom projektu pobedila plesna tačka učenika OŠ „Jovan Popović“ iz Novog Sada u kategoriji od 1. do 4. razreda osnovne škole, pod vođstvom nastavnice Romane Šobot, dok dvostruki pobednici u projektu „Tvoj lajk za naš ples“ stižu iz Pančeva i to učenici nastavnice Aleksandre Mimić iz OŠ „Branko Radičević“. Ovo je pobednička numera i po oceni publike i stručnog žirija. Nagrade su im uručili Simo Salapura, Željko Tanasković, Jovan Lekić i Vukosava Đapić.

Republika

Foto: FOTO SSSS

Osvajači nagrada na Malim olimpijskim igrama

 

Poredak prve tri plasirane škole po igrama na MOI:

Zabavni poligon za prvi razred mešovito: 1. OŠ „Momčilo Popović Ozren“ Paraćin, 2. OŠ „Sestre Ilić“ Valjevo, 3. OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Zrenjanin.

Poligon spretnosti za drugi razred mešovito: 1. OŠ „Momčilo Popović Ozren“ Paraćin, 2. OŠ „Svetozar Miletić“ Beograd Zemun, 3. OŠ „Đura Jakšić“ Kikinda.

Poligon svestranosti za treći razred - dečaci: 1. Oš „Danilo Kiš“ Beograd, 2. OŠ „Sveti Sava“ Kikinda, 3. OŠ „Jovan Popović“ Novi Sad.

Poligon svestranosti za treći razred – devojčice:  1. OŠ „Momčilo Popović Ozren“ Paraćin, 2. OŠ „Sveti Sava“ Kikinda, 3. OŠ „8. septembar“ Pirot.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading