SJAJNA AKCIJA BAŠS! Zemuncima Zlatna medalja! Poznati glumci uveličali SPEKTAKL!

Autor:

Sport

06.06.2023

20:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradska asocijacija za školski sport nastavila je sa serijom aktivnosti.

SJAJNA AKCIJA BAŠS! Zemuncima Zlatna medalja! Poznati glumci uveličali SPEKTAKL!

Foto: BAŠS

Na red su došli završni dueli osnovaca (četvrti razredi Osnovnih škola) u igri Između dve vatre. Učestvovalo je 12 škola, a timovi su bili podjednako sastavljeni od dečaka i devojčica.

Igralo se po grupama i posle sjajnih mečeva usledilo je polufinale. Na kraju OŠ ,,Lazar Savatić,, u finalu je slavila protiv OŠ ,,Sanja Marinković iz Zemuna, osvojivši zlatnu medalju.

Bronzana medalja pripala je dečacima i devojčicama iz Osnovne škole "Karađorđe" sa Voždovca, pobedom nad OŠ 1.300 kaplara sa Zvezdare.

Foto: BAŠS

 

Završne mečeve pratili su poznati glumci Isidora Građanin i Slaviša Čurović, koji su zajedno sa legendom atletike dr Danetom Koricim delili medalje.

Mečeve su gledali i Nikola Penić (gradski sekretar za sport i omladinu), Nemanja Radović (predsednik BAŠS),  Vuk Bjelanac (član UO) i drugi.

Republika

Foto: BAŠS

 

Treba reći da programe Beogradske asocijacije za školski sport podržava Grad Beograd, preko Gradskog sekretarijata za sport i omladinu. Takmičenja se održavaju u 16 sportova i učešće je potpuno besplatno za decu sportiste.

- Kada vidite da deca uživaju u sportu, kada vidite osmehe, zaista nema lepšeg osećaja. Bravo za sve klince. Igra između dve vatre je omiljena u školama širom Srbije. Hvala i Gradu Beogradu koji pomaže naše programe, gde školarci sportisti uživaju tokom školske godine u raznim sportovima ali i drugim dešavanjima koje Beogradska asocijacija za školski sport organizuje - istakao je Nemanja Radović, predsednik BAŠS.

Foto: BAŠS

 

Kako nas je obavestio Slobodan Đurić, generalni sekretar asocijacije, tokom letnjeg raspusta nema stajanje. U planu su edukacije o sprečavanju nasilja i o bezbednosti dece na internetu, besplatni programi sporta u nekoliko beogradskih opština i akcija edukacije školaraca u saradnji sa Udruženjem sportskih novinara Beograda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading