SPEKTAKL U TREBINJU: Otvoreno prvo Evropsko prvenstvo za srednjoškolce!

Autor:

Sport

24.05.2023

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na jednom mestu videli su se osmesi i zaista je bilo sjajno videti ruku pod ruku Čehinje, Srbe, Moldavke, Crnogorce i Makedonce kako zajedno uživaju.

SPEKTAKL U TREBINJU: Otvoreno prvo Evropsko prvenstvo za srednjoškolce!

Foto: Beogradska asocijacija za školski sport

Beogradska asocijacija za školski sport

Grad sunca bio je domaćin svečanog otvaranja prvog u istoriji Evropskog prvenstva za srednjoškolce, koje se održava u Trebinju od 22. do 27. maja.

Predstavljanjem zastava učesnica i koncertom Rok simfonije, svečano je otvoreno takmičenje na kome Srbiju predstavlju gimnazijalci, devojke i dečaci iz Beograda i Požarevca.

U otvorenoj dvorani Koloseum mladi sportisti napravili su fenomenalno atmosferu kada su uz rok muziku napravili voziće i kretali se u krug. Na jednom mestu videli su se osmesi i zaista je bilo sjajno videti ruku pod ruku Čehinje, Srbe, Moldavke, Crnogorce i  Makedonce kako zajedno uživaju.

Prisutne je pozdravio Željko Tanasković predsednik Evropske federacije školskog sporta, koji je pozdravio decu, gradonačelnika Mirka Ćurića i ministarku porodice i sporta Republike Srpske Selmu Čabrić.

Ministarka Selma Čabrić na svečanoj večeri uručila je prigodne poklone Željku Tanaskoviću i generalnom sekretaru Beogradske asocijacije za školski sport Slobodanu Đuriću. Onaje poručila da se nada da će u Republici Srpskoj narednih godina biti još ovakvih manifestacja, koje spajaju mlade i daju poruke mira.

 

Inače posle tri dana takmičenja gimnazijalke Beograda sa tri pobede u svojoj grupi obezbedile su plasman u polufinale. Naše devojke pobedile su Čehinje i u borbu za medalju ulaze bez izgubljenog seta. Kod dečaka Požarevljani su ostvarili dve pobede i jedan poraz, dok Beograđani imaju dve pobede i dva poraza i sutra će biti poznato da li će se i oni boriti za medalje.

Glavni delegat Evropske federacije školskog sporta Goran Ivković ističe da je organizacija besprekorna. Sportska direktorka Evropskog prvenstva u odbojci Gorica Bilak Moconja za portal Republiku prenosi utiske.

- Svi su prezadovoljni. Sportski kompleks Grad sunca ima neverovatno veliki potencijal. Kada čujete razne jezike a vidite mlade kako su nasmejani i kako se druže, to je nešto neprocenjivo. Hvala Ministarstvu porodice, omladine i sporta što je prepoznala značaj ovog velikog takmičenja. Sledi nam Dan nacija u centru Trebinja a onda i završni mečevi, kada ćemo dobiti pobednike Evropskog prvenstva - poručila je Gorica Bilak Moconja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading