ZVEZDA SE VRATILA U ELITU: Crveno-beli i zvanično u Ligi šampiona!

Autor:

Sport

04.05.2023

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponovo će Srbija imati minimum dva učesnika u grupnoj fazi najjačeg klupskog takmičenja, a mogla bi i tri.

ZVEZDA SE VRATILA U ELITU: Crveno-beli i zvanično u Ligi šampiona!

Foto: Starsport

Drugi put u polufinalu plej-ofa Superlige Srbije odbranila je Crvena zvezda domaći teren, trijumfovala je u majstorici protiv kragujevačkog Radničkog 12:8 i tako izborila plasman u Ligu šampiona.

Republika

Foto: Starsport

VK Crvena zvezda

Crveno-beli će posle četiri godine igrati u finalu srpskog šampionata i pokušaće da skinu krunu Novom Beogradu, ali kako god da se bitka za trofej završi, ekipa Aleksandra Filipovića će posle godinu dana pauze zaigrati u društvu najboljih. Pre dve sezone Srbija je imala tri učesnika u grupnoj fazi Lige šampiona, Novi Beograd i Radnički su ulaskom u finale domaćeg prvenstva stekli direktnu prohodnost - novobeogradski klub je imao i kao organizator završnog turnira - a tada im se Zvezda pridružila kroz kvalifikacije.

Neće morati ovoga puta crveno-beli da prolaze kroz pakao kvalifikacije. Ukoliko ne dođe do kakvih promena – bivalo ih je u prošlosti, ali ih sada ne treba učekivati – biće Zvezda direktan učesnik društva najboljih, baš kao i Novi Beograd. Ponovo će Srbija imati minimum dva učesnika u grupnoj fazi najjačeg klupskog takmičenja, a mogla bi i tri.

Trećeplasirani iz Superlige Srbije ići će u kvalifikacije za Ligu šampiona, tako je bilo i prethodne sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading