SRBIJA U NEVERICI! Kapiten rekao ZBOGOM reprezentaciji!

Autor:

Sport

22.04.2023

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni reprezentativac i kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Nemanja Petrić (35) obavestio je javnost da se oprostio od reprezentacije.

SRBIJA U NEVERICI! Kapiten rekao ZBOGOM reprezentaciji!

Foto: printscreen/youtube

Petrić se oglasio na društvenim mrežama, gde je ostavio emotivnu poruku:

San, motivacija, odgovornost, borba, poštovanje, uspeh, ponos, čast… Sve su to reči i emocije, koje me vežu za ovaj meni sveti dres i grb Srbije. Svaka priča ima svoj početak i kraj, pa tako i ova moja reprezentativna - napisao je Petrić i nastavio:

- Jedan prelepi period koji pocinje od zelje da jednog dana izadjem na čuveni balkon Skupštine, do ostvarenja iste, podizanja Evropskog pehara, kapitenske trake i predvođenja mojih Orlova i braće poslednjih godina. Priča ispunjena snažnim emocijama, trenucima, događajima, putovanjima, a ponajvise ljudima. Ljudima sa kojima sam kroz nju koračao i koji su mi pomogli da je napišem i ovim putem im se duboko zahvaljujem.

Nije propustio da napomene privilegiju koja mu je bila ukazana...

- Bila mi je velika čast, draga moja Srbijo, a tvoj dres će ostati moja najveća nagrada! - dodao je Nemanja Petrić.

Sjajni primač servisa je od 2007. godine i debija za nacionalni tim odigrao 136 utakmica, učestvovao na šest Evropskih prvenstava, tri Šampionata sveta i u čak 10 takmičenja Svetske lige/Lige nacija.

Kao kapiten je predvodio reprezentaciju Srbije do osvajanja zlata na Evropskom šampionatu 2019. a učestvovao je i u osvajanju evropskih bronzi 2013. i 2017, kao i u osvajanju srebrne medalje u Svetskoj ligi 2015.

Tokom karijere nastupao je za: podgoričku Budućnost, belgijski Lenik, Peruđu, Modenu, turski Halkbank, rusko Belogorje, Alijanc iz Milana i Sijenu, pre nego što je potpisao za Al Ahli iz Dohe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading