UŽAS! Slavni reprezentativac doživeo MOŽDANI UDAR! Srbi su ga odlično upamtili!

Autor:

Sport

22.04.2023

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni francuski košarkaš i nekadašnji reprezentativac Mikael Želabal (39) doživeo je moždani udar na treningu.

UŽAS! Slavni reprezentativac doživeo MOŽDANI UDAR! Srbi su ga odlično upamtili!

Foto: Starsport

Bivši član reprezentacije Francuske Mikael Želabal trenutno igra za Šalon. Tokom karijere nastupao je za Real Madrid, ruski Himki, Valensiju, Cedevitu, Asvel, Strazbur, dok je u NBA igrao za Minesotu i nekadašnji Sijetl.

Želabal je odmah hospitalizovan, a posle odrađene magnetne rezonance otkriveno je da je nekadašnji francuski reprezentativac doživeo moždani udar.

- Obavio sam dodatne preglede na intenzivnoj, a onda i na neurologiji. Napustio sam bolnicu, ali moram da odmaram nekoliko nedelja, pa je za mene sezona završena - rekao je Želabal.

Foto: Starsport

 

Mikael Želabal je pre tačno deceniju osvojio Evropsko prvenstvo sa Francuskom, kada su ga naši navijači najbolje upoznali, dok je 2005. godine u Beogradu sa Trikolorima uzeo bronzanu medalju.

Iskusni as može da se podiči sa još jednim trećem mestom i srebrom sa Šampionatu Evrope, odnosno, bronzanim odličjem na Mundobasketu 2014. godine.

Sa Realom, Limožom i Šoleom je osvajao nacionalna prvenstva Španije, odnosno, Francuske, dok je sa Himkijem podigao pehar Evrokupa. U sezoni 2009/2010. proglašen je za najboljeg igrača državnog šampionata u domovini.

Šalon zauzima drugo mesto na tabeli druge lige Francuske, posle 30 odigranih kola. U elitu ide samo prvoplasirana ekipa, dok timovi od druge do devete pozicije u plej-ofu razigaravaju za drugu poziciju koja vodi u LNB ligu.

Treba reći da je francuski as još igrao za Elan, Le Man, Strazbur, belgijsku Šarlou...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading