SLAVLJE NA MARAKANI! Održana svečana akademija Džudo kluba Crvena zvezda

Autor:

Sport

21.04.2023

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tradicionalno okupljanje povodom proslave uspeha novih generacija mladih takmičara.

SLAVLJE NA MARAKANI! Održana svečana akademija Džudo kluba Crvena zvezda

Foto: DŽKCZ

Džudo klub Crvena zvezda

Medija centar stadiona Rajko Mitić bio je mali da primi sve uvažene zvanice, članove Džudo kluba Crvena zvezda kao i predstavnike medija tokom svečane akademije ovog kluba. 

Kao što tradicija nalaže svake godine Zvezdine džudoke okupljaju se kako bi obeležili uspehe novih generacija mladih takmičara koji su uspešno položili ispite pred stručnom komisijom za viša učenička zvanja.  

Stojan Vujko predsednik Skupštine SD Crvena zvezda i predsednik OU DŽK Crvena Zvezda obratio se sportistima i uvaženim zvanicama. 

- Velika mi je čast i izuzetno zadovoljstvo da kao predsednik Sportskog društva i predsednik Upravnog odbora Džudo kluba Crvena zvezda pred sobom vidim sve vas, koji predstavljate budućnost i snagu naše crveno- bele porodice. Drago mi je da sa vama mogu da podelim i podatak da u našem Klubu trenutno džudo trenira čak 820 dečaka i devojčica na svim našim lokacijama. Od Ljutice Bogdana, zatim sekcije Jajinci pa preko Košutnjaka i Vračara do Nove i Stare Pazove i to maksimalno koristeći novu infrastrukturu koju naš Klub poseduje - istakao je Stojan Vujko. 

Republika

Foto: DŽKCZ

 

 

Stojan Vujko nije krio zadovoljtsvo govoreći o rezultatima Zvezdinih džudista koji su više nego impresivni.  

- Draga deco, vi ste svojim radom i požrtvovanošću pokazali kako se brane boje našeg Kluba, vi ste kao Zvezdaši već ispunili sve ono što svako ko je član crveno bele porodice treba da poseduje, vi ste  posvećeni, radni, vredni, stremite ka najvišim ciljevima, stremite ka pobedama. Ponosan sam na sve rezultate koje smo ostvarili u periodu koji je za nama. O vašim dostignućima, o vašem i zalaganju kao i radu vaših trenera i podršci  vaših roditelja najbolje govori broj osvojenih medalja u ovoj godini, sa čak 66 zlatne, 42 srebrne i 95 bronzanih prvi smo na rang listi Džudo saveza Srbije. Sva osvojena odličja donela su našem Klubu 28 276 bodova što predstavlja prednost od 18 113 poena u odnosu na drugoplasirani Klub. 

Uz zlatni podmladak iz Ljutice Bogdana, Zvezdini seniori iz godine u godinu postižu rezultate na ponos ne samo crveno belih navijača I ljubiteljima džudoa, već I na ponos Srbije.  

- Kada je u pitanju međunarodna scena, u konkurenciji seniora Džudo klub Crvena zvezda je prvi na tabeli Evropske džudo unije, što je istorijski rezultat. Posebno smo ponosni na činjenicu da smo i ove godine najbolji Klub u okviru Sportskog društva i da Ipak dozvolićete mi da kažem da sam posebno ponosan na naše jedinstvo i timski duh, zajedništvo u našem Klubu, u našoj Crvenoj zvezdi. Zato je Crvena zvezda više od sporta i zato je biti Zvezdaš filozofija života. Živela Crvena zvezda! Živela Srbija - zaključio je Stojan Vujko, predsednik Skupštine SD Crvena zvezda i predsednik OU DŽK Crvena Zvezda. 

Svečana akademija bila je odlična  prilika da se predstavi nova web stranica Džudo kluba Crvena zvezda. Na dobro poznantoj adresi www.judoclubredstar.rs na kojoj tradicionalno džudisti više od 20 godina mogu naći sve što informacije vezane ne samo za naš Klub već i džudo uopšte, od sada mogu naći i svu potrebnu statistiku vezanu za sportske uspehe svih Zvezdinih takmičara od poletaraca do seniora. Članovima našeg Kluba, uvaženim zvanicama novi Zvezdin veb sajt predstavio je Ivan Đukanović. 

Svečana akademija nastavljena je sa uručenjem diploma Zvezdinim  mladim džudistima koji su tokom proteklih meseci vredno radili i trenirali na radost svog Kluba, trenera i roditelja I usvajali nova znanja na tatamiju. O tome najbolje govore uspešno položeni ispiti i znanje koje su pokazali na našim tradicionalnim ispitima za viša učenička zvanja. Vredne diplome mladim Zvezdinim džudistima uručili su  prvotimci našeg Kluba, osvajači brojnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading