PRVI PUT U 2023: Mali sajam sporta održan u Smederevskoj Palanci

Autor:

Sport

19.04.2023

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi Mali sajam sporta u 2023. godini održan je u Smederevskoj Palanci u organizaciji Sportskog saveza Srbije, Ministarstva sporta, Palanačkog sportskog saveza i opštine Smederevska Palanka. Ova opština dokazala je da je grad sportista sa velikim brojem učesnika Malog sajma, preko 500 đaka i preko 100 mladih sportista.

PRVI PUT U 2023: Mali sajam sporta održan u Smederevskoj Palanci

Foto: SSS

Predsednik opštine Nikola Vučen pozdravio je mališane i buduće šampione:

- Posebno mi je zadovoljstvo što su sa nama danas  ministar sporta Zoran Gajić, predsednik SSS Davor Štefanek   kao i veliki broj mališana iz osnovnih škola, vrtića i sportskih klubova iz naše opštine. Naši mali sportisti sa svojim trenerima su  danas predstavili  sportske discipline, a ujedno su bili u prilici da čuju dosta poučnih saveta od šampiona kakvi su naši današnji gosti. Palanka je opština koja je iznedrila mnoge poznate  i uspešne sportiste i sportske radnike. Ovde ima preko šest stotina dece i siguran sam da među njima ima novih šampiona. Lokalna samouprava je tu da našoj deci omogući što bolje uslove za zdravo odrastanje, i zato, ulažemo i ulagaćemo u razvoj sporta u našoj opštini.

Ministar sporta Zoragn Gajić poslao je snažnu poruku učenicima i sportistima:

- Biti aktivan u detinjstvu je od vitalnog značaja za dugoročno blagostanje i fizičko i mentalno zdravlje. Fiskulturna sala Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Smederevskoj Palanci na prvom Malom sajmu sporta 2023. prepuna dece, aktivnih mladih sportista, još uvek školaraca ali velikih i već izgrađenih šampiona, poput tri devojčice karatiskinje koje su šampionke Balkana sa svoji devet leta, potvrda su da je budućnost srpskog sporta svetla. Prizor koji raduje, osvaja, ostavlja pozitivan osećaj i inspiriše sve nas da dalje radimo još bolje i jače za našu decu i našu Srbiju.  U poslednjih deset godina ulaganja u sport u Srbiji su velika i nikad veća zahvaljujući pre svega našem predsedniku Aleksandru Vučiću koji sport voli i prepoznaje kao izuzetno značajan faktor našeg društva i života uopšte. Višegodišnji uspesi srpskih sportista širom meridijana nesumnjivo inspirišu dolazeće generaciju i od vitalnog je značaja da se postaramo da imamo strukture u školama i lokalnoj zajednici da to iskoristimo i povećamo učešće za sve pozitivne životne koristi koje ono donosi, da postavljamo nove standarde za osiguravanje da deca i mladi imaju priliku da uživaju u zdravom i aktivnom životu u školi i van nje – rekao je ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek otvorio je Mali sajam sporta:

- Danas sam izuzetno srećan jer imam priliku da se družim sa decom, budućim šampionima. Kada kažem šampionima, ne mislim samo na sportske šampione, već šampione i pobednike u svim životnim disciplinama i prilikama koje ih tek očekuju. Deca nas podsećaju koliko je važno gajiti ljubav prema onome što rade kako bi svakodnevno bili bolji i uspešniji.  Biti jači, brži, spretniji i veštiji ...u najvažnijem takmičenju, a to je takmičenje sa samim sobom. Siguran sam da svi sanjaju velike i lepe snove. Važno je da znaju da se snovi ispunjavaju samo ako se od njih nikada ne odustaje. Verujem da će Sportski savez Srbije i Ministarstvo sporta nastaviti da promoviše sport i obezbeđuje što bolje uslove za mlade - poručio je Štefanek.

Ministar Zoran Gajić jedan od najtrofejnijih odbojkaških trenera osvajač olimpijskog zlata, Davor Štefanek olimpijski i svetski šampion u rvanju i državni sekretar Marko Kešelj proslavljeni srpski košarkaš družili su se sa decom i razgovarali na temu "Kako se postaje Šampion", a mališani su svojim brojnim pitanjima pokazali kolika je njihova želja da postanu šampioni. Sa predškolcima su vežbali instruktori Saveza za predškolski sport i fizičko vaspitanje u okviru akcije "Sport je važan da bi bio zdrav i snažan", a za edukativni deo bila je zadužena direktorka Antidoping agencije Republike Srbije dr Milica Vukašinović Vesić, a o značaju dijagnostike u pripremi sportista govorio je prof. Srđan Marković.

Sve klubove koji su imali prezentaciju svog sporta obišli su predstavnici Ministarstva sporta, Sporetskog saveza Srbije, lokalne samouprave i Palanačkog sportskog saveza - ministar Zoran Gajić sa državnim sekretarom Markom Kešeljem, posebnim savetnikom Dejanom Bojovićem i šefom kabineta Jovanom Kneževićem, predsednik SSS Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković, predsednik opštine Nikola Vučen, predsednik Palanačkog ss Mario Didanović i sekretar Danilo Labus. Obilaskom rukometnih, džudo, karate, košarkaških, odbojkaških, streljačkih, fudbalskih i atletskih poligona Smederevska Palanka je pokazala da je pravi sportski grad

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading