ZAVRŠENA PRVA PROFI BOWLING LIGA SRBIJE! Krupari podigli šampionski PEHAR!

Autor:

Sport

03.04.2023

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

„Krupari“ iz Bačkog Dušanova prvi su šampioni profi bowling lige Srbije. Nakon deset kola, oni su u u finalu plej-ofa pobedili beogradski tim „Žabac“.

ZAVRŠENA PRVA PROFI BOWLING LIGA SRBIJE! Krupari podigli šampionski PEHAR!

Foto: RTV

Profi bowling liga Srbije pokrenuta je prošle godine u cilju kako takmičenja, tako i omasovljenja ovog sporta kod nas.

Krupari iz Bačkog Dušanova šampioni su prvog izdanja Profi Bowling lige Srbije, a u finalu su na svom terenu pobedili ekipu Žapca iz Beograda. O ozbiljnosti njihovih priprema za ovogodišnji šampionat govori i činjenica da im je u tome pomagao i trener iz Sjedinjenih Američkih Država, u uslovima koji spadaju među najbolje u državi.

- Ako pogledamo tim „Žapci“, sa odličnim igračima, to je bilo nekako između nas, naša dva tima, veoma teško jer su takođe igrači iz tima „Žabac“ odlični igrači. Džimi kao jedan od najboljih naših igrača je stvarno, da kažem „čelendž“ za nas da ga dobijemo. Uspeli smo, drugo vremena smo, u stvari, bili na drugom mestu, i uspeli smo na kraju da ipak izađemo na prvo mesto lige i time smo obezbedili da se igra finale u Bačkom Dušanovu - kaže član pobedničke ekipe Vladimir Gođevac.

Pobednička ekipa dala je i najkorisnijeg igrača sezone u ligi koja je brojala je šest klubova iz cele zemlje.

- Prva sezona profi lige u Bowlingu pripala je ekipi Krupari. Gledali smo odlično finale i ozbiljne igrače koji su bivši reprezentativci Orfej Haliti, Norbert Gebleš, Vladimir Gođevac, Nikola Antić i Bojan Kovačić koji je osvojio treće mesto sa ekipom Sremaca - rekao je Nenad Cvetković, jedan od osnivača Profi Bowling lige Srbije i nastavio:

- Ekipe Žabac i Krupari tokom cele sezone bili su na vrhu tabele (prvo i drugo mesto). Ova PRVA sezona biće zapamćena u SRBIJI sa novčanim nagradama, kao i u drugim državama, gde je ovaj sport dosta popularniji.

Odigrano je deset kola, a nakon toga i plej-of. Treće mesto u ovogodišnjog ligi zauzeli su „Sremci“. Pobednici su nagrađeni sa 1.000, drugoplasirani sa 700, a trećeplasirani sa 500 evra.

- Sledeću sezonu želimo da povećamo ligu sa više ekipa, kao i više turnira. Sledeće takmičenje Ball Master turnir 3 biće od 24. do 26. aprila u BN bosu Zemun, gde pozivamo što više takmičara, kao i publike da dođu i vide kako to izgleda. Sve informacije o daljim planovima i turnirima biće objavljene na našem sajtu - dodaje Cvetković.

Na kraju se specijalno zahvalio i našem sajtu:

- Želeo bih posebno da se zahvalim portalu Republika koji su nas pratili tokom cele sezone i da nam je njihova medijska podrška mnogo značila ove sezone - istakao je Nenad Cvetković, jedan od osnivača Profi Bowling lige Srbije.

Ovogodišnja liga okupila je oko 60 takmičara koji su mogli da se nadmeću i na nekom od šest pojedinačnih turnira i mastersa. Plan za budućnost je da kroz omasovljenje privuku i mlađe generacije i formiranje omladinske lige, kao i nadmetanje na regionalnom nivou s takmičarima iz okolnih zemalja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading