VN AUSTRALIJE DOBILA TREĆE POLUVREME! Pokreenuta ISTRAGA u Formuli 1!

Autor:

Sport

03.04.2023

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizatori trke Formule 1 za Veliku nagradu Australije najavili su danas da će istražiti kako su navijači uspeli da dođu samo nekoliko metara od bolida u finišu trke za VN Australije.

VN AUSTRALIJE DOBILA TREĆE POLUVREME! Pokreenuta ISTRAGA u Formuli 1!

Foto: Tanjug/AP

Maks Ferštapen

Na društvenim mrežama su se pojavili snimci na kojima se vidi kako se jedna grupa navijača penje na zaštitnu ogradu, a neki od njih su čak stigli i do bolida Nika Hulkenberga na izlazu iz druge krivine.

Međunarodna automobilska federacija (FIA) saopštila je danas da je reč o ozbiljnom kršenju sportskog kodeksa.

- Postoji kontrolisano dopuštenje ljudima da izađu na stazu nakon što se trka završi i nakon što sigurnosno vozilo prođe. Navijači su uspeli da probiju jednu od linija, ne znamo kako se to dogodilo - rekao je izvršni direktor Australijske gran pri korporacije Endru Vestakot.

 

 

Trku za Veliku nagradu Australije pratilo je 131.124 navijača.

- Imamo veliki broj snimaka koji ćemo morati da pregledamo u narednih nekoliko nedelja. Niko ne radi ništa zlonamerno u moto-sportu, publika se neverovatno dobro ponaša... Ne znamo kako su ušli u to područje - istakao je Vestakot.

Pobedu na stazi "Albert park" odneo je aktuelni svetski šampion u F1 vozač Red Bula Holanđanin Maks Ferštapen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading