PAKAO SLAVNOG SPORTISTE SE NASTAVLJA: Olimpijskom šampionu pao u KOMU, AMPUTIRANE mu obe noge i šake - VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO!

Autor:

Sport

30.03.2023

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danima su se u medijima pojavljivale različite informacije o stanju klizača, govorilo se čak i da je preminuo.

PAKAO SLAVNOG SPORTISTE SE NASTAVLJA: Olimpijskom šampionu pao u KOMU, AMPUTIRANE mu obe noge i šake - VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO!

Foto: printscreen/youtube.com

Roman Kostomarov

Olimpijskom, svetskom i evropskom prvaku u umetničkom klizanju Romanu Kostomarovu (45) pre dva meseca amputirane su ruke i noge.

Kostomarov je početkom ove godine primljen na intenzivnu negu jer je bio zaražen koronavirusom, a situacija je brzo krenula da se komplikuje. Usledila je teška upala pluća, a gangrena je zahvatila veći deo tela zbog čega je amputacija oba stopala i obe šake bila neminovna.

 

 

Danima su se u medijima pojavljivale različite informacije o stanju klizača, govorilo se čak i da je preminuo, ali ruski sportista se probudio iz kome. Svakodnevno ga obilazi neuropsiholog jer je neophodno da prođe psihološku rehabilitaciju.

- Moraće da prihvati da će od sada biti druga osoba, moraće da nauči da živi drugačije. Najpre ga čekaju mnogi udarci i shvatanje života neće biti isto. Bio je klizač, noge su mu bile sve. Sad sve moramo ispočetka da sagradimo - rekao je Bibigul Kušalijev, neurohirurg.

Kostomarov je osvojio zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu 2006. godine sa Tatjanom Navkom. U paru sa njom je dva puta osvajao svetsko prvenstvo i tri puta evropsko prvenstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading