SVI PUTEVI VODE KA GORNJOJ VAROŠI: Zemunci dočekuju rivala sa Starog Sajmišta! Da li je ovo ključni meč u borbi za plasman u viši rang?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.03.2023

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska euforija trese Zemun.

SVI PUTEVI VODE KA GORNJOJ VAROŠI: Zemunci dočekuju rivala sa Starog Sajmišta! Da li je ovo ključni meč u borbi za plasman u viši rang?

Foto: FK Brodarac

Četiri odigrana prolećna meča i isto toliko pobeda u okviru beogradske grupe srpskoligaškog karavana, ostvarili su fudbaleri Zemuna.

 

Pred momcima u plavo-zelenoj sportskoj opremi redom su "oružje polagali" Zvezdara, Teleoptik, Ušće Novi Beograd i Prva Iskra iz Bariča, a mora se napomenuti da su svi mečevi okončani minimalnom pobedom 1:0, ali ono što je mnogo važnije, navedeni susreti su doneli maksimalnih 12 bodova što je ekipi iz Gornje varoši donelo i lidersku poziciju sa tri boda prednosti u odnosu na najbliže rivale OFK Beograd i Zvezdaru koje će predstojećeg vikenda odigrati međusobni duel na Omladinskom stadionu.

U subotu 1. aprila Zemunci dočekuju novobeogradski Brodarac koji je serijom zapaženih rezultata čak došao u situaciju da se potajno može nadati i iznenađenju kojim bi se ravnopravno uključio u borbu sa sam vrh tabele, a za tako nešto im je neophodan trijumf u predstojećem derbi susretu. Ekipa sa stadiona "podno tramvajskog mosta" u četiri prolećna kola zabeležila je tri pobede i jedan remi i trenutno zauzima četvrtu poziciju na tabeli sa 32 osvojena boda.

Treba napomenuti da su prvi ovosezonski duel fudbelri Brodarca rešili su svoju korist rezultatom 2:0.

Foto: FK Zemun

Očekuje se spektakl u derbiju

 

- Srpska liga Beograd, 20. kolo

Zemun (Zemun) - Brodarac (Novi Beograd)

Stadion: Gradski stadion u Zemunu

Kapacitet: 9.588

Glavni sudija: Denis Aćimović (Beograd)

Pomoćne sudije: Goran Božović, Branko Galić

Četvrti sudija: Jovan Okanović

Datum: Subota, 1. april

Početak: 16 časova

Poptuno je jasno da će publika uživati u fudbalskoj predstavi, a ukoliko Zemunci stignu do bodova, uz eventualni remi na staroj Karaburmi, mogli bi plavo-zeleni već nakon ovog vikenda da steknu, teško dostižu bodovnu razliku.

- Parovi 20. kola Srpske lige Beograd:

BASK TEK - Borac Lazarevac; 31. mart

Studentski grad - Ušće Novi Beograd; 31. mart

Budućnost Dobanovci - Sinđelić; 1. april

OFK Beograd - Zvezdara; 1. april

BSK Borča - Teleoptik; 1. april

Zemun - Brodarac; 1. april

Jedinstvo Surčin - Prva Iskra; 2. april

Radnički Obrenovac - Torlak; 2. april

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading