ZVEZDA IZDALA SAOPŠTENJE! Crveno-beli ODGOVORILI direktoru Novog Beograda! Neka se Soro SUZDRŽI od našeg pominjanja!

Autor:

Sport

08.03.2023

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaterpolo klub Crvena zvezda izdao je saopštenje zbog "prozivki" iz redova Novog Beograda, posle osvojenog Kupa Srbije.

ZVEZDA IZDALA SAOPŠTENJE! Crveno-beli ODGOVORILI direktoru Novog Beograda! Neka se Soro SUZDRŽI od našeg pominjanja!

Foto: Starsport

Crveno-beli su podigli pehar u najmasovnijem takmičenju, ali u redovima osvajača kupa nisu bili zadovoljni izjavama iz tabora Novog Beograda tokom konferencije za medije.

Tema konferencije bio je izostanak Nikole Jakšića iz repreznetacije Srbije, a direktor Novobeograđana i nekadašnji reprezentativac Slobodan Soro istakao je da Vaterpolo savez Srbije 10 dana pre objavljivanja spiska reprezentativaca usmeno obavestio selektora Uroša Stevanovića i čelnike Saveza da Jakšić neće doći na pripreme nacionalnog tima.

- Nikola se povredio na Svetskom prvenstvu protiv Hrvatske i on je na nagovor pristao da igra tako povređen, pa se ta povreda lakta dodatno pogoršala. Posle toga nije adekvatno lečen, data mu je pogrešna terapija, izgubljeno je dragoceno vreme sve dok klub nije intervenisao i pronašao pravog lekara koji i dan danas uspeva da sanira sve njegove probleme - rekao je Soro i potom se osvrnuo na izjave selektora Stevanovića:

Foto: Starsport

 

- Nama se dešavaju neverovatne stvari da zahvaljujući kriterijumu suđenja naš kvalitet se poništava i dovodi se u pitanje naš rad. Neke ekipe, a pre svega Crvena zvezda i Radnički, mogu samo protiv nas da pruže kvalitetne utakmice za razliku od svega onog što se dešava na evrosceni gde nisu ni blizu onoga što pružaju protiv nas. Naši bekovi koji su najbolji na svetu imaju mnogo više isključenja, a naši centri zarađuju mnogo manje isključenja protivničkih igrača i to je sve vrlo lako proverljivo. Ko se malo razume u vaterpolo zna o čemu pričam. To sve nije normalno i ne doprinosi našem vaterpolu - izjavio je Soro.

Njegove izjave nisu se dopale crveno-belima, pa su reagovali saopštenjem koje prenosimo u celosti:

- Radi objektivnog i istinitog informisanja sportske javnosti, a u kontekstu pominjanja vaterpolo kluba Crvena zvezda na konferenciji za štampu VK Novi Beograd, želimo da istaknemo sledeće:

Gospodin Slobodan Soro, direktor VK Novi Beograd, bivši srpski i brazilski reprezentativac, koji je nastupao na Olimpijskim igrama u Riju 2016. za reprezentaciju Brazila, a protiv reprezentacije države Srbije, branio je boje Brazila kao da mu je to poslednja utakmica u životu. Inače, gospodin je nosilac nacionalnog priznanja države Srbije, koju redovno prima svaki mesec kao doživotnuo nacionalnu penziju.

Koliko znamo gospodin je pre nekoliko godina bio u sporu sa Vaterpolo savezom Srbije oko dugovanja koja su mu na kraju isplaćena. Toliko o njegovoj brizi za interes srpskog vaterpola.

Foto: Starsport

Slobodan Soro

- Što se tiče finala Kupa Srbije u kojem je VK Crvena zvezda savladala VK Novi Beograd i osvojila prestižni trofej, želimo da istaknemo da je pobeda našeg kluba čista kao suza, a o pomenutom sudijskom kriterijumu gde Crvenoj zvezdi nije priznat čist gol, nećemo ni da raspravljamo.

Zamolili bi gospodina Sora i VK Novi Beograd koji inače ima višestruko veći budžet nego Crvena zvezda da se narednim obraćanjima suzdrži od pominjanja VK Crvena zvezda.

Poželeli bi vaterpolo klubu sa bazena "11. april" puno sportskih uspeha u narednom periodu i da na desetogodišnjicu osvajanja Lige šampiona VK Crvena zvezda obraduju sportsku javnost u Srbiji i podignu isti taj pehar, jer sa najvećim vaterpolo budžetom u Evropi to bi trebalo da bude realnost - stoji u saopštenju VK Crvena zvezda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading