NEMA KRAJA TRAGEDIJI! Amputirali mu OBE ruke i noge, pa dobio DVA moždana udara! Olimpijski šampion na IVICI SMRTI!

Autor:

Sport

23.02.2023

07:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktori strepe na najgore, ali se on ne predaje.

NEMA KRAJA TRAGEDIJI! Amputirali mu OBE ruke i noge, pa dobio DVA moždana udara! Olimpijski šampion na IVICI SMRTI!

Foto: printscreen/youtube.com

Roman Kostomarov

Poznati ruski sportista Roman Kostomarov nalazi se u vrlo lošem stanju i deluje da je pitanje vremena kada će preminuti.

Njemu su početkom februara amputirane obe ruke i noge i delovalo je da će uspeti da se oporavi, te da nastavi sa životom.

Sada je nekadašnji olimpijski šampion u umetničkom klizanju doživeo i dva vezana moždana udara, te je na ivici smrti. Njega je redom zahvatila ozbiljna upala pluća uzrokovana koronavirusom, a zatim se gangrena proširila po većem delu tela zbog čega su usledile amputacije ekstremiteta. Kada je delovalo da ide na bolje desila se nova tragedija - Rus je doživeo moždane udare.

 

 

Ako pretpostavimo da se radilo o virusnoj infekciji, koja je zahvatila pluća i stvorila probleme s krvim ugrušcima, onda nije zahvaćena samo mikrocirkulacija u udovima. Isti kapilari su i na srcu i plućima, ali i na mozgu. Udari su puno izjesniji u slučaju nedostatka kiseonika. Tada je poremećena cirkulacija, nema dovoljno kiseonika i tkivo u svim organima odumire. Kod srčanog udara dolazi do pucanja u blizini srca, a kod moždanog udara blizu vrha mozga. Ako je to slučaj, doktorima sigurno nije lako - rekao je sportski lekar Aleksandar Jablunovski za ruske medije.

Kostomarov je osvojio zlatnu medalju u umetničkom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu 2006. godine kada je nastupao u paru sa Tatjanom Navkom, a potom su zajedno bili i dvostruki osvajači Svetskog i trostruki Evropskog prvenstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading