NEZAPAMĆENA NESREĆA: U padu aviona POGINULA čitava reprezentacija!

Autor:

Sport

15.02.2023

00:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U par desetina sekundi je poginula cela ekipa.

NEZAPAMĆENA NESREĆA: U padu aviona POGINULA čitava reprezentacija!

Foto: Tanjug/AP

U avionskoj nesreći, koja se 15. februara 1970. godine dogodila u Dominikanskoj Republici, zbrisana je sa lica zemlje cela ženska odbojakaška reprezentacija Portorika.

Na današnji dan, pre 53 godine, odbojkašice ove države su se vraćale kući, nakon što su odigrale prijateljski meč protiv reprezentacije Dominikanske republike, ali je taj let ostao upamćen kao jedna od najvećih sportskih tragedija u istoriji.

Naime, samo nekoliko trenutaka po poletanju, DC-9 se srušio, a u padu su poginule 102 osobe koje su se nalazile u avionu. U nesreći nije bilo preživelih.

Među poginulima je bilo i 12 odbojkašica ove države, a u istom padu je stradao i Karlos Kruz, koji je u svojoj karijeri bio bokserski šampion.

Iako se u prvi mah sumnjalo da je pad aviona prouzrokovala bomba, detaljnija istraga je utvrdila razlog nesreće, a u pitanju su bili motori ovog modela DC-9. 

Piloti su poleteli, ali su odmah utvrdili kvar na jednom od motora, zbog čega su želeli da skrenu i da se vrate na aerodrom. Ipak, tokom skretanje je otkazao i drugi motor, što je uzrokovalo da se avion surva u more, na manje od dva kilometra do aerodroma.

Do dan danas ovo je ostala jedna od najvećih sportskih tragedija, a u trenutku je cela reprezentacija izgubila život. Srećom, u poslednje vreme sve ređe viđamo ovakve nesreće, međutim, i dalje se događaju i šokiraju celu planetu.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading