DODELJENE MEDALJE: Sportska gimnazija najbolja u Beogradu u uzrastu devojčica!

Autor:

Sport

01.02.2023

20:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledi Gradsko prvenstvo u futsalu za učenike VII i VIII razreda osnovnih škola, koji će se takođe takmičiti za osvajanje titule prvaka Beograda.

DODELJENE MEDALJE: Sportska gimnazija najbolja u Beogradu u uzrastu devojčica!

Foto: Miki Antić

Beogradska asocijacija za školski sport uz podršku Grada Beograda, a preko Sekretarijata za sport i omladinu, bila je domaćin finalistkinjama besplatnog Gradskog školskog prvenstva u futsalu, za učenice srednjih škola grada Beograda. Dečaci su gradsko završili prošle nedelje, a devojke su u utorak na terenu pokazale da se srednjoškolski ženski futsal igra kvalitetno i na  visokom nivou.

U Hali sportova "Ranko Žeravica", u meču za treće mesto, posle produžetaka i penala, učenice VI beogradske gimnazije, sa opštine Zvezdara pobedile su ekipu Hemijsko - prehrambene tehnološke škole sa Čukarice, sa 4:3 i osvojile bronzu. U finalu su se sastale Sportska gimnazija sa opštine Stari grad i Medicinske škole "Nadežda Petrović" Zemun. Pobedom od 3:1 ekipa Sportske gimnazije je osvojila zlato i titulu šampiona Beograda u školskoj 2022/2023. godini.

Na svečanoj ceremoniji proglašenja pobednika, medalje i pehare uručio je sportski direktor BŠS Momčilo Stanojković. Za najuspešniju igračicu proglašena je Anđelina Marković iz Sportske gimnazije. Na predstojećem Međuokružnom prvenstvu učestvovaće prvoplasirana i drugoplasirana ekipa, a pobednici okruga,  obezbediće plasman za učešće na Državnom prvenstvu koje organizuje i sprovodi Savez za školski sport Srbije.

Konačni plasman prva tri mesta, posle odigranih utakmica: 1. Sportska gimnazija (vođa ekipe profesor Božidar Urošević): Katarina Antešić, Barbara Petrović, Nikolina Marković, Anđelina Marković, Katarina Popov, Jana Gavrilović, Maja Ćajić, Aleksandra Stefanović, Mina Maksimović, Teodora Vasić. 2. Medicinska škola "Nadežda Petrović" (vođa ekipe profesor Branko Trifunović): Sara Šebek, Anđela Bojičić, Milica Draganić, Anja Uršičić, Ena Šukalo, Andrea Muminović, Tatjana Ištanov. 3. VI beogradska gimnazija (vođa ekipe profesor Andrija Vlajić): Sofija Aničić, Mina Antić, Una Radonjić, Danijela Vasić, Tijana Luković, Jana Simić, Anastasija Homanov, Teodora Filipović.

Kako nam je najavio predsednik BAŠS, sledi Gradsko prvenstvo u futsalu za učenike VII i VIII razreda osnovnih škola,  koji će se takođe takmičiti za osvajanje titule prvaka Beograda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading