ALBANCI NAPALI HRVATE! Čista sreća sprečila TRAGEDIJU!

Autor:

Sport

05.01.2023

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komšije su se propisno obrukale.

ALBANCI NAPALI HRVATE! Čista sreća sprečila TRAGEDIJU!

Foto: Tanjug/AP

Ski trka u Sljemenu

Ski sezona je uveliko počela, a organizatorima važnih trka vremenski uslovi zadaju ogromne probleme.

Tako je bilo u Sljemenu gde je, usled neobično visokih temperatura za ovo doba godine, za potrebe trke staza opremljena velikom količinom snega sa deponija.

Uslovi su bili katastrofalni, a skijašice su imale velikih muka da privedu svoje nastupe kraju. Amerikanka Mikaela Šifrin je slavila, ali su se mnogi žalili na uslove u Hrvatskoj.

Albanci su napali naše komšije i istakli su da ovako i Tirana može da organizuje trku, te da je čista sreća sprečila veću tragediju. Oni su besni zbog ispadanja njihove Lare Kolturi. Albanska skijašica je jedna od 21 skijašice koja nije završila trku. Ova 16-godišnja skijaška nada, pala je u donjem delu staze gde je bilo najviše rupa. Doživela je i lakšu povredu.

- Lara je veoma talentovana devojka. U užasnoj blatnoj kaljuzi bila je spremna da završi trku, ali to nije uspela u poslednjih nekoliko metara. To jednostavno nije bilo moguće. Drugi put trka se može održati čak i u Tirani - poručio je Ski savez Albanije.

 

 

I švajcarski portal "SkiActu" donosi snimke i priču o situaciji. 

- O stanju u Zagrebu najbolje govori kako je švajcarski trener Kristof Kincl morao da izbegava rupe kako bi postavio stazu. Na sve načine se pokušava sneg učiniti čvrstim u nadi da se niko neće povrediti kao Viktor Mufat-Žande prošle godine. Nadali smo se da se prošlogodišnji fijasko iz Zagreba više nikada neće ponoviti. A ponavlja se... Čujemo skijašice koje međusobno pričaju da su zabrinute jer se čini da nikoga ova situacija ne dotiče. Je li ovo znači da ćemo se sledećih godina prilagođavati sve katastrofalnijim uslovima - piše "SkiActu".

Italijanka Marta Roseti rekla je da je doslovno - preživela trku!

Preživela sam. Doslovno. Nikada nisam videla nešto slično, nikada nisam videla rupe poput ovih. Oduševljena sam plasmanom i time što sam sve izdržala - istakla je Marta Roseti.

Pukom srećom nije bilo teže povređenih, a ova trka će se upamtiti kao jedna od najgore organizovanih ikada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading