VELIKA LEGENDA napušta Ferari!

Autor:

Sport

29.11.2022

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova vremena očekuju Ferari u narednoj godini.

VELIKA LEGENDA napušta Ferari!

Foto: Tanjug/AP

Šarl Lekler i Matia Binoto

Matija Binoto više neće biti direktor Ferarija, zvanično je objavljeno na sajtu legendarne ekipe iz Italije.

Nakon turbulentne sezone, u kojoj je Ferari, posle dužeg vremena, mogao da parira Red Bulu i drugim protivnicima, ceh slabih rezultat je platio Matija Binoto, koji je napravio nekoliko kardinalnih grešaka tokom sezone.

Foto: Tanjug/AP

Šarl Lekler je završio drugi u generalnom plasmanu F1

Ferari je tokom cele sezone donosio vrlo iznenađujuće odluke, zbog čega su naviše ispaštali Šarl Lekler, koji je tako ostao bez šanse da se bori sa Ferstapenom za titulu, ali i Karlos Sainc, drugi vozač ekipe. Zbog toga su Binoto i Ferari često bili ismevani u javnosti, pa je nakon sezone došlo do razlaza između "Skuderije" i Binota.

Ferari čeka na titulu oveć 15 godina, od 2007. godine, kada je na prvoj poziciji na kraju sezone završio Kimi Raikonen, legendarni finski vozač

Matija Binoto je bio šef Ferarija od 2019. godine, u čije redove je stigao još 1995. godine, da bi tokom godina napredovao u hijerarhiji. Napravio je kompetitivnu ekipu, vratio Ferari pri vrh, ali očigledno je da on nije čovek koji može da ovaj tim dovede do samog trona.

Njegova zamena bi trebalo da bude trenutno prvi čovek Alfa Romea, odnosno Zaubera, Frederik Vasur.

Sezona u Formuli 1 je nedavno završena, a titulu je kao i prošle godine osvojio Maks Ferstapen, holandski vozač iz redova Red Bula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading