VIŠE NEMA NIKAKVE NADE: Vozači Formule 1 se OPRAŠTAJU od Mika Šumahera!

Autor:

Sport

17.11.2022

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loše vesti za sve fanove Šumahera u Formuli 1.

VIŠE NEMA NIKAKVE NADE: Vozači Formule 1 se OPRAŠTAJU od Mika Šumahera!

Foto: Tanjug/AP

Bolid HAS-a

Mik Šumaher, sin legendarnog Mihaela Šumahera, saopšto je na svom Instagram profilu da će mu predstojeća trka u Abu Dabiju biti poslednja u bolidu Hasa i da se, makar na kratko, povlači iz Formule 1.

Šumaher sledeće sezone više neće voziti za taj tim, pa ga nećemo videti ni u šampionatu u predstojećoj sezoni, osim ako se ne izbori za poziciju trećeg vozača u nekoj ekipi naredne sezone.

Šumaher je dve godine bio član karavana, a nastupio je do sada na 43 trke. Ukupno je u karijeri osvojio 12 bodova, a najveći uspeh mu je šesta pozicija na Velikoj nagradi Austrije.

Na njegovom Instagramu su nakon objave usledili brojni komentari sadašnjih i bivših vozača koji su se porukama podrške oprostili od Šumahera. Da li je ovo samo privremeno ili trajno rešenje, ostaje da se vidi.

Republika

Foto: Instagram/printscreen/mickschumacher

Poruke podrške za Mika Šumahera

Sin legendarnog vozača nije uspeo da osavi neki veći trag u Formuli 1, ali mu na ruku nije išao ni bolid koji je imao, pošto je Has već dve sezone ubedljivo najslabiji tim u najbržem karavanu na svetu. U timu će ostati Kevin Magnusen, a ostaje da se vidi ko će biti drugi vozač ove ekipe u sezoni 2023/24, ali će to najverovatnije biti Niko Hilkenberg, koji je već vozio u Formuli.

Do kraja ovogodišnjeg šampionata je ostala još jedna trka, koja je na programu 20. novembra na stazi "Jas Marina" u Abu Dabiju. Titulu je odavno osigurao Maks Ferstapen, kome je to druga uzastopna kruna u Formuli 1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading