DOMINACIJA FERŠTAPENA: Holanđanin SLAVIO u Abu Dabiju i osvojio drugu uzastopnu TITULU!

Autor:

Sport

20.11.2022

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spuštena je zavesa na još jednu sezonu u Formuli 1.

DOMINACIJA FERŠTAPENA: Holanđanin SLAVIO u Abu Dabiju i osvojio drugu uzastopnu TITULU!

Foto: Tanjug/AP

Maks Ferštapen

Maks Ferštapen, vozač Red Bula, osvojio je i zvanično novu titulu u najbržem karavanu na svetu, a šampionsku krunu je potvrdio i na poslednjoj trci sezone, pošto je bez ikakvih problema slavio na Velikoj nagradi Abu Dabija, na stazi "Jas Marina".

Nakon što je prošle sezone titulu osvojio u poslednjem krugu, nakon što je pretekao Luisa Hamiltona u jednoj od najuzbudljivijih završnica u istoriji, ove sezone je Holanđanin dosta lakše stigao do titule u Formuli 1, a dominaciju je potvrdio i danas u Abu Dabiju. Ovo je holandskom vozaču ukupno 15 pobeda u ovoj sezoni, čime je postavio apsolutni rekord.

Iza Ferstapena je završio Šarl Lekler, vozač Ferarija, koji je na taj način obezbedio drugo mesto u generalnom plasmanu, ispred Serhija Pereza, koji je na kraju treći u poretku.

Prvih 10 su kompletirali Karlos Sajns, Džordž Rasel, Lando Noris, Esteban Okon, Lans Strol, Danijel Rikardo i Sebastijan Fetel, koji je danas bio u centru pažnje.

Naime, ovo je poslednja trka u bogatoj karijeri Sebastijana Fetela, koji se nakon ove sezone povlači, nakon što je osvojio četiri titule u periodu od od 2010. do 2013. godine, vozeći upravo za Red Bul.

Ovom trkom je završena 73. sezona u Formuli 1. Naredna će početi 5. marta i to na Velikoj nagradi Bahreina, a trajaće sve do 26. novembra, kada će ponovo Abu Dabi biti domaćin poslednje trke u sezoni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading