Hrvat napada NAJJAČEG NA SVETU!

Autor:

Sport

13.11.2022

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokušaće da stigne do najvrednije titule.

Hrvat napada NAJJAČEG NA SVETU!

Foto: Tanjug/AP

Hrvatski bokser, Filip Hrgović, dobiće priliku da se bori za titulu u teškoj kategoriji organizacije IBF.

On je postao obavezni izazivač, te je izvesno da će u skorijoj budućnosti odmeriti snage sa Aleksandrom Usikom i pokušati da mu preotme najvredniji pojas.

- Upravo sam dobio pismeno naređenje od IBF-a za šampiona Aleksandra Usika da se mora boriti protiv izazivača Filipa Hrgovića u svojoj sledećoj borbi. Idemo - piše na Tviter profilu promoter Edi Hern. 

 

 

Usik trenutno važi za najjačeg boksera planete, a sada će morati da ukrsti rukavice sa Hrgovićem koji i dalje nema poraz u profesionalnoj karijeri.

Termin meča biće naknadno poznat, a nema sumnje da nas očekuje pravi spektakl. 

Ova borba mogla bi da bude održana tokom 2023. godine, iako je Aleksandar Usik želeo da se bori protiv Tajsona Fjurija. Britanac drži jedini pojas koji nije u Usikovom vlasništvu, pa je Aleksandar želeo da postane šampion sveta u svakoj od pet organizacija. Ipak, čini se da će prvo morati u ring sa Hrgovićem, kojeg za sada svi gledaju kao autsajdera.

Hrvat je u dosadašnjih 15 mečeva u profesionalnoj karijeri ostvario isto toliko pobeda, a čak 12 puta nokautirao je svoje protivnike. Sada Hrgovića čeka definitivno najteži izazov u karijeri i biće drugi hrvatski bokser koji će se boriti za titulu u teškoj kategoriji.

Prvi je, davne 1998. godine, bio Željko Mavrović koji je poražen od Lenoksa Luisa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading