VELIKI USPEH: Srbin i zvanično GT prvak!

Autor:

Sport

09.11.2022

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šainović primio šampionski pehar na svečanoj ceremoniji u Slovačkoj.

VELIKI USPEH: Srbin i zvanično GT prvak!

Foto: Privatna arhiva

Predrag Šainović

Srpski automobilista Predrag Šainović primio je pehar za osvojenu šampionsku titulu Centraloevropske zone u GT trkama izdržljivosti, koju je odvezao u “mercedesu AMG GT4” ekipe Lema rejsing.

On je učestvovao na svečanoj ceremoniji dodele odličja u svim kategorijama ESET kupa i TCR Istočna Evropa u Dunajskoj stredi u Slovačkoj, nadomak autodroma "Slovakia ring" gde je titulu i osvojio.

- Iako sam znao da sam šampion još u avgustu na Slovakija ringu, ovo je poseban doživljaj jer je pehar sad u mojim rukama - istakao je Šainović.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Predrag Šainović sa peharima

Osvajač pehara je takođe dodao i da mu ova nagrada daje motivaciju u godini koja predstoji.

- Veoma sam srećan što sam u debitantskoj sezoni sa GT autom uspeo da napravim ovakav rezultat, čemu se uopšte nisam nadao, jer sam mislio da će 2022. biti godina učenja i prilagođavanja autu koji nisam ranije vozio. To mi daje motivaciju da i dogodine budem među najboljim - rekao je Predrag Šainović.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Dodela nagada u Slovačkoj

“Najbrži doktor” će 2023. voziti GT sprint trke, sa istim autom u istoj seriji, a u planu je izlet u GT4 Evroseriju, što će zavisiti isključivo od finansijskih sredstava.

Inače, Šainović je tek drugi Srbin, posle Miloša Pavlovića, koji je uspeo da osvoji titulu u GT seriji, koju automobilisti zovu kraljevskom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading