NI ZVEZDA, NI PARTIZAN: Bajatović OZARIO Novosađane - Vojvodina će IGRATI Ligu šampiona!

Autor:

Sport

06.11.2022

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki planovi u "srpskoj Atini".

NI ZVEZDA, NI PARTIZAN: Bajatović OZARIO Novosađane - Vojvodina će IGRATI Ligu šampiona!

Foto: Starsport

Dušan Bajatović

RK Vojvodina dobio je novo rukovodstvo na čelu sa Dušanom Bajatovićem, koji je u razgovoru za novosadski Dnvenik otkrio planove crveno-belih.

Bajatović je naveo da je cilj Voše plasman u Ligu šampiona, uz povratak u dvoranu "Spens" gde bi klub imao znatno veću podršku navijača.

Kao i u svakoj sezoni do sada, naše ambicije su vrlo visoke, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni, gde smo u Kupu EHF već eliminisali prvaka Italije Briksen i ukoliko budemo imali malo sreće pri žrebu, smatram da daleko možemo da doguramo. Selektiran je tim koji prosto ima obavezu da se bori za najviše ciljeve. Pred nama je najujednačenije i, možda, najjače prvenstvo Srbije u poslednjih nekoliko godina, što je jako dobro za srpski rukomet u celini. Pravimo četvorogodišnji plan i sistem, koji na svom kraju mora da iznedri klub na nivou Lige Evrope i u sledećem koraku Lige šampiona. Mada, svima koji prate globalno sport, sve je jasnije to da veliki hoće samo sa velikima i ta „utakmica“ neprekidno traje - počeo je Bajatović, a potom je dodao:

- Apsolutno se slažem sa vama da smo izmeštanjem kluba na Slanu baru ostali bez dela posetilaca na utakmicama. Devetostruki niz titula bi sigurno bio valorizovan mnogo većom posetom publike na rukometu da igramo na Spensu. Zna se da je naša crveno-bela, vojvodinaška kuća, na „Karađorđu“ i Spensu. Ali, prosto RK Vojvodina je ušao u problem razvojem i jačanjem. Kada ste šampioni i učesnici regionalne Seha Gasprom lige onda morate da igrate u sali koja ispunjava određene uslove, a tu pre svega mislim na podlogu i broj sedećih mesta. Trenažni proces i zadovoljenje tih potreba smo našli u hali na Slanoj bari, ali i to ima svoju cenu. Duboko se zagazilo u projekat renoviranja Spensa, ali, na žalost, nisam primetio da su klubovi uključeni u taj proces, da i oni kažu šta su njihove potrebe. Smatram da je sada velika šansa da, pored velike dvorane, u Spensu dobijemo i dvoranu 2.500–3.000 sedećih mesta i tako napravimo sjajne uslove za sve dvoranske sportove. Da uprostim, RK Vojvodina želi povratak na Spens, ali onog trenutka kad se stvore uslovi za to - zaključio je Dušan Bajatović.

Podsetimo da Vojvodina prednjači po broju titula u Srbiji sa deset, Večiti rivali su došli do jedne manje, dok su Novosađani poslednji put "duplu krunu" uspeli da osvoje u sezoni 2021/2022.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Kizo

06.11.2022 12:54

Gde će igrati???