NASTAVAK ŽETVE MEDALJA: Emilija Antanasijević na Evropskom prvenstvu stigla do tri zlatna odličja! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

01.11.2022

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karatistkinja Crvene zvezde prva zvezda Evropskog prvenstva u Riminiju.

NASTAVAK ŽETVE MEDALJA: Emilija Antanasijević na Evropskom prvenstvu stigla do tri zlatna odličja! (FOTO GALERIJA)

Foto: Instagram.com/emilijaa.an

Prvenstvo Evrope za tradicionalni karate za 2022. godinu održano je u Riminiju u Italiji. Zvezdini takmičari su postigli sjajne rezultate i osvojili pregršt medalja.

Emilija Antanasijević je osvojila tri prva mesta i zlatne medalje u omladinskoj konkurenciji (do 20 godina) i to: kate sport, kate za tradicionalni karate i kate ekipno za seniorke. Dunja Đurić je osvojila 1. mesto u borbama u konkurenciji mlađih pionirki. Pionir Vukašin Živković je osvojio 3. mesto i bronzanu medalju u katama ekipno.

Zvezdin juniorski tim (do 18 godina) u borbama je osvojio 3. mesto u sastavu: Mihailo Šmit, Andrej Stanić i Andrija Miletić. Zvezdin juniorski tim u katama je osvojio takođe 3. mesto i bronzano odličje u sastavu: Mihailo Šmit, Andrej Stanić i Aljoša Petrović. Mlađa pionirka Lelica Petrović je u katama osvojila 1. mesto i zlatnu medalju.

 

U seniorskoj konkurenciji Nenad Đuričić je proglašen za najboljeg takmičara Prvenstva Evrope pošto je osvojio ukupno 5 medalja i to četiri srebra (fukugo, fudokan sport, kobudo i borbe ekipno) i jednu bronzu u katama.

Juniori Boris Živković i Rastko Matijašević su osvojili ekipno 1. mesto u katama za Ikaido karate (para karate).

Trener Crvene zvezde Igor Gajić dobio je priznanje za najboljeg trenera Evrope, kao i za najboljeg sudiju Evropskog prvenstva u Riminiju.

Da podstimo, Emilija Antanasijević je u martu ove godine izabrana za najbolju juniorku Sportskog društva Crvena zvezda za 2021. godinu, a ova sjajna karatistkinja već sada u svojim vitrinama ima preko 120 medalja sa najvećih takmičenja širom planete.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading