LOZNICA IDE KA TOP 16, GOLMANI HEROJI: Bosanci će sanjati hobotnicu Vulića i penal-majstora Nikolića!

Autor: Žarko Sokić

Sport

27.10.2022

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naredno iskušenje šampiona Srbije očekuje već u četvrtak od 17.30.

LOZNICA IDE KA TOP 16, GOLMANI HEROJI: Bosanci će sanjati hobotnicu Vulića i penal-majstora Nikolića!

Foto: KMF Loznica Grad

Detalj sa meča Mostar - Loznica Grad, futsal Liga šampiona

Futsaleri Loznice stigli su do pobede u prvom meču turnira glavne runde Lige šampiona.

Četa Borka Surudžića je u veoma tvrdom meču golovima Miloša Stojkovića i Dudua Taborde savladali domaćina turnira, Mostar, sa 2:1.

Odlična odbrana predvođena maestralnim Jakovom Vulićem bila je ključ uspeha, a golman reprezentacije Srbije je u razgovoru za naš portal izneo utiske sa ovog meča:

Sinoć smo odigrali odličnu utakmicu i zaista su svi ostavili srce na terenu. Mostar je možda bio bolja ekipa od nas, sa dosta šansi, međutim imali smo i mi dve, tri veoma zrele prilike. Rosić je pretio, Kocić takođe, Stojković je izlazio sam pred golmana... Zabrinuo sam se u kom će pravcu utakmica otići odmah posle primljenog gola na početku drugog poluvremena. U tim momentima je gol možda i visio u vazduhu, ali odbili smo otpor, dali gol i prelomili meč. Utakmica sa dosta posla za mene, zadovoljan sam odrađenim, međutim treba ostati hladne glave jer nas teži posao tek očekuje – rekao je Jakov Vulić, pa se posvetio utakmici protiv Araza (četvrtak, 17.30) koji je neočekivano izgubio od šampiona Švedske Orebra (2:5):

 

 

- Čeka nas meč sa ekipom koja je po svima nama ovde došla kao favorit, ali se u prvom meču okliznula. Mislim da će danas zaigrati dosta bolje jer moraju da se čupaju. Svakako su favorite, ali nadamo se da ćemo izvući pozitivan rezultat, zašto da ne? Jedno je sigurno, čeka me dosta posla danas – iskren je i realan Vulić.

Za kraj, golman reprezentacije Srbije istakao je da Loznica može među 16 najboljih u Evropi.

- Loznica može do elitne runde, trebaće nam sreće, hrabrosti, znanja. Grupa je dosta izjednačena i kockice se moraju poklopiti. Tim je napravljen kako bi se borio za elitnu rundu.

Zanimljiv detalj desio se u finišu. Meč se lomio, Mostar je dobio kazneni udarac, a penal Slobodanu Rajčeviću odbranio je mladi Petar Nikolić. Zanimljiva anegdota je ta da je Vulić sam rekao da je kazneni udarac bolje da brani mlađi kolega, a ovaj mu se na poverenju zahvalio odbranom u ključnom trenutku:

- Znao sam da ću braniti penal tako da sam morao biti miran da bih ispunio zadatak kako treba. Posle toga, osećaj je bio neverovatan! Kada odbranite penal u glavnoj rundi Lige šampiona i pomognete timu da stigne do pobede... Neprocenjivo – iskren je bio supertalentovani Nikolić.

 

 

Posle prvog kola stanje u grupi u kojoj je Loznica je sledeće:

Orebro 3, Loznica 3, Mostar 0, Araz 0.

U drugoj rundi sastaće se Loznica i Araz (četvrtak 17.30), odnosno Mostar i Orebro (četvrtak 20.00). Samo pobednik turnira plasiraće se među 16 najboljih timova Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading