ODBOJKAŠI CRVENE ZVEZDE KREĆU U NOVU SEZONU: Marinović najavljuje borbu za sve trofeje

Autor:

Sport

14.10.2022

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkaši Crvene zvezde spremno dočekuju novu sezonu, a na startu igraju protiv debitanta u elitnom takmičenju ekipe Karađorđe iz Topole (19.30 SC „Banjica).

ODBOJKAŠI CRVENE ZVEZDE KREĆU U NOVU SEZONU: Marinović najavljuje borbu za sve trofeje

Foto: OK Crvena zvezda

OK Crvena zvezda

Uprkos tome što su bar na papiru favoriti izabranici trenera Igora Žakića ne potcenjuju rivala, a unapred dobijenih utakmica kako kažu nema. Ovosezonsko pojačanje Lazar Marinović sigurno će doprineti još boljoj igri Crvene zvezde ove sezone, koja ima ambicije da u Ljutice Bogdana donese sva tri trofeja.

Ne postoji unapred dobijena utakmica. Papir je jedno, teren nešto sasvim drugo i tu moramo da se pokažemo. Karađorđe je napravio tim sa starijim i iskusnim igračima, tako da ih nećemo potceniti. Moramo najozbiljnije da shvatimo protivnika. Ipak, igramo na domaćem terenu i želimo da se predstavimo u što boljem svetlu. Sa druge strane i Karađorđe će kao debitant na svakoj utakmici tražiti svoju šansu da se nametne. Biće motivisani, ali mi moramo kao što sam rekao da odradimo posao maksimalno. Ne bi trebalo da bude problema, ako uđemo u utakmicu skoncentrisani i fokusirani – rekao je Lazar Marinović, korektor Crvene zvezde.

Odigrali ste dva turnira pred početak sezone u Novom Sadu i Topoli, trebalo vam je i malo vremena da se uigrate, obzirom da je ekipa nova, da li ste spremni za početak sezone?

Samo tri igrača su ostala od prošle godine, tako da može da se kaže da je ekipa nova. Trebaće nam vremena da se uigramo. Od turnira u Novom Sadu pokazivali smo iz dana u dan da smo sve bolji. Ono što je važno jeste da u ekipi postoji hemija, dobra energija, a sve to dovodi i dobrih rezultata. Već na turniru u Topoli smo izgledali mnogo bolje nego u Novom Sadu, mada rezultat nije bio u prvom planu. Kako vreme bude odmicalo bićemo sve bolji u to ne sumnjam. Pitanje je trenutka kada ćemo biti pravi, nadam se što pre, ali za sve je potrebno vreme. Ne može sve preko noći, naročito kada je ekipa nova.

Da li ste imali priliku da vidite kako se ko pojačao pred novu sezonu, ko su favoriti za titulu?

-Biće teško kao i prošle godine. Sada ćemo imati i više utakmica nego prošle godine. Nećemo nikoga potceniti, bez obzira na ime protivnika. Biće neizvesno, svaka utakmica je na „nož“.

Republika

Foto: OK Crvena zvezda

Lazar Marinović sa drugim članovima Crvene zvezde

Od Crvene zvezde se uvek očekuju trofeji, dobri rezultati, ima li pritiska u tom smislu?

Zvezda je veliki klub sa tradicijom. Prošle godine smo napravili veliki korak, nadam se da ćemo ove sezone otići dalje i doneti trofej u našu kuću. Optimista sam i uvek sam za to da idemo na sve trofeje. Smatram da možemo, imamo kvalitet. Verujem zaista da ćemo biti pravi kada bude najpotrebnije i najbitnije.

Već na startu imate pakleni tempo, odigrali ste utakmicu u Kupu Srbije, očekuje vas start prvenstva, pobedili ste u Kupu CEV Mladost iz Brčkog, u utorak je revanš. Dokle ova ekipa može u Evropi?

Ne bi trebalo da bude problema u revanšu protiv Mladosti, ali smo oprezni. Želja nam je da prođemo i odemo što dalje u ovom evropskom takmičenju, a onda da dobijemo i nekog atraktivnije protivnika. Moguće je da naletimo na Pjaćencu i baš bih voleo da imamo tako nekog atraktivnijeg protivnika – rekao je Marinović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading