Rusi spremni da pomognu razvoju našeg sporta!

Autor:

Sport

27.09.2022

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Predstoje velika ulaganja u srpski sport.

Rusi spremni da pomognu razvoju našeg sporta!

Foto: Tanjug

Direktor Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja počeo je šestodnevnu posetu Rusiji, a prvi sastanak imao je u Moskvi sa predsednikom Biciklističke federacije Rusije Vjačeslavom Jevdokimovim i ambasadorom BiH u Rusiji Željkom Samardžijom.

Kuvalja je naglasio da su razgovarali o jačanju biciklistickih veza Srpske i Rusije, te konkretnim zajedničkim projektima.

- Siguran sam da ćemo unaprediti naš biciklizam partnerstvom sa takvom biciklističkom nacijom i legendom kakva je Jevdokimov. Dobili smo podršku i ambasadora BiH, tako da ćemo u što kraćem roku početi realizaciju. Razgovarali smo i o saradnji u ostalim sportskim granama i sa zadovoljstvom mogu da kažem da su Rusi spremni da pomognu razvoju našeg sporta - rekao je Kuvalja, a preneo Biciklistički savez RS.

Potom se sastao sa ministrom sporta Rusije Olegom Mtaticinom.

- Iznenađen sam koliko su upoznati sa mojim stavovima o jednakosti svih sportista sveta. Dobro znam kroz šta su prolazili naši sportisti koji su pre tridesetak godina ispaštali ni krivi ni dužni, a sada se to dešava velikoj sportskoj naciji kakva je Rusija. Složili smo se da sport i politika treba da budu na suprotnim polovima i da svet čini veliku nepravdu ruskim sportistima i reprezentacijama koje su suspendovane sa gotovo svih takmičenja - rekao je Vladimir Kuvalja.

Kuvalja, koji je direktor Balkanske biciklističke unije i prvi čovek trke Beograd - Banjaluka u Rusiju je otputovao na specijalni poziv organizatora 10. Međunarodnog sportskog foruma koji danas pocinje u Kemerovu.

Kuvalja će biti učesnik panela kojem će prisustvovati svi predsednici sportskih saveza Rusije, a najavljen je i dolazak predsednika Rusije Vladimira Putina.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading