Crveno-beli imaju jasan cilj! Škrbić: Zvezda neće preskakati stepenice ka Evropi! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

23.09.2022

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometni klub Crvena zvezda predstavio je danas zvanično ekipu za predstojeću sezonu u sali Sportskog društva Crvena zvezda.

Crveno-beli imaju jasan cilj! Škrbić: Zvezda neće preskakati stepenice ka Evropi! (FOTO GALERIJA)

Foto: Tanjug

Crveno-beli rukometaši, koje predvodi trener Ratko Ðurković, savladali su u 1. kolu Arkus lige Dinamo iz Pančeva sa 35:33.

- Sezonu smo počeli pobedom protiv Dinama iz Pančeva. Imali smo dobre uslove za rad, nadam se da će tako biti i u nastavku sezone i da ćemo biti ispraćeni i od uprave i od navijača. Imamo ambicije koje su visoke, želim svima dobro zdravlje i rezultate- rekao je trener RK Crvena zvezda Ratko Ðurković.

- Odradili smo kvalitetne pripreme. Atmosfera je fenomenalna, svi smo kao velika porodica i drago mi je što je uz nas bio veliki broj navijača. Idemo korak po korak, očekuje nas meč u Kragujevcu- poručio je kapiten crveno-belih Draško Nenadić.

Dragan Škrbić, predsednik UO RK Crvena zvezda istakao je da će klub kao celina nastaviti da raste.

- Čestitam ekipi na uspešnom startu i nadamo se da će tako biti i naredne sezone. Znamo da neće biti lako, daćemo sve od sebe da rastemo kao klub i da Zvezda bude ono što zaslužuje. Pristup prema dresu i Zvezdi biće na vrhunskom nivou- izjavio je Škrbić.

- Mi smo zacrtali plan koji je na pet godina i smatramo da je bolje da radimo na duži period. U sportu se pokazuje da te instant priče nisu najbolje rešenje. Napravili smo ekipu za koju mislimo da već ove godine može da bude konkurentna i da se bori za vrh, ali nećemo da preskačemo stepenice.


- Imamo plan da u narednih pet godina budemo neki faktor u Evropi. Teško je igrati Ligu šampiona i uopšte se kvalifikovati za Ligu šampiona, ali postoje i druga takmiceenja gde mislimo da je mesto Zvezdi. Videćemo za ovu sezonu dokle ćemo dogurati- rekao je Škrbić.

Vojvodina već devet godina dominira srpskim rukometom i osvaja titule, a Škrbić smatra da je rano da se zapreti Novosađanima.

- Pretenciozno je da mi pretimo bilo kome s obzirom da smo prošle godine igrali plej-aut. Naš cilj je naravno plej-of, a u plej-ofu je sve moguće. Sigurno da, ukoliko nam se ukaže prilika da osvojimo trofej već ove prve godine, da ćemo to uraditi. Ja bih rekao da Vojvodina, bez obzira na to što je promenila ekipu, najveći favorit. Ali mi sigurno nećemo da propustimo šansu ako nam se ukaže- izjavio je predsednik UO crveno-belih.

Legendarni srpski rukometaš poručio je da u aktuelnom timu Crvene zvezde ima igrača koji poseduju pobednički mentalitet koji su na terenu svojevremeno imali on i direktor kluba Nenad Peruničić. Crveno-beli su u prvom kolu Arkus lige savladali Dinamo iz Pančeva sa 35:33.

- Ekipa je dobra, pokazali su to na prvoj utakmici. Ono što mene kao člana uprave i predsednika kluba ohrabruje i raduje je to što sam video u toj prvoj utakmici da ima dosta prostora za napredak. Imamo osam novih igrača koji moraju da se uigraju, tako da nećemo da se izlećemo sa izjavama, ali imamo pobednički mentalitet kao što smo imali Nenad i ja kad smo igrali. Na takav način smo i pravili konstelaciju ekipe i birali igrače i siguran sam da će sve proći onako kako treba- rekao je Škrbić.

On je pozvao sve bivše asove kluba i navijače da budu uz ekipu.

- Zvezda je velika porodica. Mi koji smo formirali novi Upravni odbor pre jedno godinu dana, trudimo se da to pokažemo, da je to jedna familija otvorena za sve one koji su igrali u Zvezdi, koji su igrali u Zvezdi, za sve simpatizere, za navijače, za decu koja treniraju, za njihove roditelje- izjavio je Škrbić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading