Propao plan za promenu ličnog opisa posle ubistva Vukotića: Šta se krije iza paklene ideje ubica

Autor: Republika

Hronika

23.09.2022

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vukotićev nekadašnji poslovni partner, Turčin Bariš Bojun, vođa tamošnje organizovane kriminalne grupe za izdaju vođe "škaljarca" od suparničkog klana dobio je milion i po evra!

Propao plan za promenu ličnog opisa posle ubistva Vukotića: Šta se krije iza paklene ideje ubica

Foto: sozcu.com.tr

Da Besa ima cenu, pokazala je činjenica da je za veliku svotu, Bariš rešio da "proda" škaljarca i to tako što je potpuno organizovao njegovu likvidaciju. 

S obzirom na to da je Bariš bio na Interpolovoj poternici, zahvaljuući kojoj je "pao" u Italiji, za celu logistiku pobrinula se njegova desna ruka Furkan I.

Naime, plan je bio pažljivo skovan, tako da izazove što manje sumnje kod Vukotića, koji je već u nekoliko navrata izbegao smrt i bio na stalnom oprezu.

Republika

Foto: sozcu.com.tr

Bariš Bojun

Da bi se plan sproveo u delo, nije smeo biti napravljen nikakav propust, s toga je Furkan lično, učestvovao u direktnoj likvidaciji time što je u pratnji ženske osobe, izvesne Eleanur T. sledio Vukotića, kako bi mapirao njegovo kretanje. 

A potom je telefonom slao detaljne instrukcije ubicama, zahvaljujući kojima je škaljarac "smaknut" u Istanbulu 9. septmebra.

PROPAO PLAN ZA BEG

Nakon atentata Furkan je imao na umu da izbegne u Gruziju, gde bi se podvrgao plastičnoj operaciji, koja bi mu promenila lični opis.

Kako izveštavaju tamošnji mediji, plan bekstva je propao upravo zbog toga što su svi akteri koji su učetvovali u likvidaciji trebalo da se okupe na jednom mestu.

Republika

Foto: sozcu.com.tr

Zdravko Perunović i Radoje Živković

Do Furkana je policija došla zahvaljujući saradniku koji je uhvaćen u Crnoj Gori, a zahvaljujući njemu turskoj policiji su u ruke "pali" i ostali članovi kriminalne grupe koja je kriva za Vukotićevu smrt.

U policijskoj raciji uhapšeno je 12 osumnjičenih, među kojima i dva značajna imena "kavačkog" klana, Radoje Živković i Zdravko Perunović kao i mozak operacije Furkan I, ubica Vukotića Emirikan S, i Furkanova devojka Elanur T.

1.5 MILION EVRA ZA IZVRŠENJE

Dok su osumnjičeni bili na saslušanju u policiji, tvrdilo se da su na ubistvo podstaknuli vođe bande "kavčana" Rodoje Živković i Zdravko Perunović. Kako je Republika ranije pisala, navodno, dva imena su dala 1.5 miliona evra zločinačkoj organizaciji za ubistvo Vukotića. Nakon sporazuma o izvršenju, Furkan I. pre 4 meseca došao je u Istanbul. Tender za pogubljenje dat je ovoj grupi susretom sa ljudima odbeglog vođe kriminalne organizacije Bariša Bojuna, koji je uhapšen u Italiji preko Interpola. 

 

 

BARIŠ NEK UHVAĆEN U ITALIJI

Bariš Bojun, koga je gruzijski Interpol uhvatio kao rezultat napora turskog Interpola, a zatim pušten pod sudsku kontrolu u Gruziji, uhvaćen je u hotelu u koji je ušao u Riminiju, u Italiji, 3. avgusta 2022. Bariš Nek, koji je navodno izvršio mnoge oružane napade, oštećenje imovine i pljačku u Istanbulu, uhapšen je u Italiji, gde je priveden nakon što je izdato crveno obaveštenje kao rezultat rada Interpol-Europol Odeljenja Generalnog direktorata za bezbednost.

Ko je uhapšeni Perunović?

Zdravko Perunović za koga turska policija navodi da je jedan od vođa "kavačkog" klana iza sebe ima podebeo dosije za razna krivična dela.

Perunović koga je crnogorsko specijalno državno tužilaštvo označilo kao Kašćelanovog "ortaka" u martu mesecu ove godina izašao je iz spuškog zatvora iako ga je tužilaštvo sumnjičilo da je član kriminalne grupe odgovorne za otmicu i ubistvo Nikole Stanišića.

Republika

Foto: sozcu.com.tr

Zdravko Perunović

Perunovića SDT teretilo je da je u zločinu učestvovao kao deo ekipe koju su navodno formirale vođe kavačkog kriminalnog klana Slobodan Kašćelan (59) i Radoje Zvicer (40).

Prema spisima SDT-a, specijalni tužilac Saša Čađenović tereti Perunovića da je učestvovao u mučenju Stanišića, ali i uklanjao tragove zverskog ubistva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading