OBJAVLJEN KALENDAR ZA 2023. GODINU: Naredna sezona Formule 1 biće ISTORIJSKA!

Autor: Tanjug

Sport

20.09.2022

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodna automobilska federacija (FIA) objavila je kalendar za narednu sezonu Formule 1, na kojem se nalaze rekordne 24 trke.

OBJAVLJEN KALENDAR ZA 2023. GODINU: Naredna sezona Formule 1 biće ISTORIJSKA!

Foto: Tanjug/AP

Šampionat će početi trkom u Bahreinu petog marta 2023. godine, da bi zatim usledile trke za Velike nagrade Saudijske Arabije (19. mart) i Australije (2. april).

Trka u Kini na programu je 16. aprila, a u Azerbejdžanu dve nedelje kasnije. Trka u Majamiju je na programu 7. maja, a Emilije Romanje 21. maja.

Trka u Monaku je na programu 28. maja, 4. juna u Španiji, a 14 dana kasnije na programu je trka u Kanadi.

U julu će biti vožene četiri trke. Trka u Austriji biće vožena drugog jula, 9. jula u Velikoj Britaniji, 23. jula u Mađarskoj, a nedelju dana u Belgiji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Šampionat Formule 1 će posle letnje pauze biti nastavljen 27. avgusta u Holandiji. Sledi trka u Italiji 3. septembra, zatim u Singapuru 17. septembra, a u Japanu sedam dana kasnije.

Trka u Kataru biće održana 8. oktobra, a u američkom Ostinu 22. oktobra, a u Meksiku nedelju dana kasnije.

Trka u Brazilu biće održana petog novembra, a u Las Vegasu u subotu 18. novembra, dok će finale F1 biti u Abu Dabiju osam dana kasnije.

- Prisustvo 24 trke u kalendaru F1 2023. godine je dodatni dokaz rasta i privlačnosti sporta na globalnom nivou. Dodavanje novih trka i zadržavanje tradicionalnih mesta pokazuje da FIA dobro upravlja sportom - naveo je predsednik FIA Mohamed Ben Sulajem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading