LEGENDA O KRAHU "DELFINA" NA EP: Neuspeh za nauk, očekujem reakciju

Autor: Vladimir ZOGOVIC

Sport

05.09.2022

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rezultat iz Splita pametnom čoveku dovoljan je da izvuče neke pouke. Momke ne treba osuđivati, kaže bivši kapiten nacionalnog tima

LEGENDA O KRAHU "DELFINA" NA EP: Neuspeh za nauk, očekujem reakciju

Foto: Starsport

Vaterpolisti Srbije eliminacijom u osmini finala Evropskog prvenstva doživeli su možda i najveći neuspeh u istoriji trofejnog sporta, a smena generacija, visoki standardni nemetnuti podvizima slavih prethodnika samo su neki od uzroka poraza od Francuske (10:9) u ranoj fazi takmičenja. Legendarni Živko Gocić, jedan od onih koju su stvarali vaterpolo-nasleđe u našoj zemlji, u razgovoru za Srpski telegraf, priznaje da nije oduševljen rezultaom iz Splita, ali u isti mah izražava nadu da će izabranici Dejana Savića već na narednom okupljanju pokazati reakciju.

Republika

Foto: Starsport

 

Bivši kapiten vaterpolista i aktuelni trener prvaka države VK Novi Beograd kaže da se utisci i dalje nisu slegli.

- Još uvek su sveži utisci, ali da nije dobro - nije. Činjenica da Srbije posle mnogo godina nema među osam najboljih svakako je slab rezultat. To što se dogodilo Splitu zahteva, pre svega, ozbiljnu analizu trenutnog stanja u kom se nalazi nacionalni tim. Nadam se, to jest siguran sam, da je rezultat sa Evropskog prvenstva pametnom čoveku dovoljan da izvuče neke pouke. Očekujem brzu reakciju zbog budućnosti našeg vaterpola - poručuje Živko Gocić.

Kada očekujete reakciju, možda na Svetskom prvenstvu naredne godine?

- Zapravo ne, očekujem je već na prvom sledećem okupljanju, a kamoli na narednom velikom takmičenju. Apsolutno sam optimista u tom smislu.

Momcima je u ovim trenucima nesumljivo potrebna podrška, da li se slažete?

- Naravno, ne treba ih osuđivati. Ne verujem da je iko od njih došao s mišlju "e, neću dati maksimum". Sigurno je da su imali volju, dali sve od sebe, ali to ovog puta nije bilo dovoljno. Ono što je sigurno jeste da im ovaj neuspeh, zbog nekih sledećih turnira, treba poslužiti kao nauk - istakao je Živko Gocić, jedan od najtrofejnijih srpskih vaterpolista ikad.

Smena generacija ostavila posledice

Šta su glavni uzročnici neuspeha?

- Svakako da je, između ostalog, smena generacija ostavila posledice. Bilo je toga i ranije, ali izgleda da ovog puta nije upalilo kako treba. Treba izvući pouke i krenuti dalje, raditi i ne odstupati od ideje ni sekund da se ove stvari ne bi ponavljale. Naravno da je nedostatak šest igrača problem, ali svi smo znali da se to mora desiti. Raspoređene su nove uloge i, hajde tako da kažem, igrači se nisu privikli na njih - zaključio je Gocić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading