Vujko i Rosić: Ambicije uvek iste, „gladni“ smo titula!

Autor:

Sport

17.08.2022

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova sezona, novi izazovi, ambicije i ciljevi još veći za odbojkašice i odbojkaše Crvene zvezde. Potrudila se uprava kluba iz Ljutice Bogdana da oformi ekipe koje će biti konkurentne kako u domaćem takmičenju, tako i na evropskom putu.

Vujko i Rosić: Ambicije uvek  iste, „gladni“ smo titula!

Foto: OK Crvena zvezda

Uspešni ljudi, poput Milana Vujka, člana UO OK Crvena zvezda uvek teže višem, što on i ne krije.

- Poznate su ambicije Crvene zvezde, evropske svakako, ali pre toga trebalo bi osvojiti trofeje u domaćim takmičenjima. Za obe naše ekipe, mušku i žensku ambicije su iste, s tim da naše odbojkašice moraju da ponove uspeh od prošle sezone, a odbojkaši da budu malobolji. Nadamo se sa novim pojačanjima da ćemo imati duplu krunu u ženskoj konkurenciji, i verujemo isti uspehu u muškoj – rekao je Milan Vujko, član UO OK Crvena zvezda.

 Naglasio je, jedan od najzaslužnijih ljudi za procvat Crvene zvezde da će oba tima imati maksimalnu podršku rukovodstva, jer je cilj iskorak na međunarodnoj sceni, ali i dominacija u domaćem takmičenju.

- Imamo kvalitetne trenere u obe naše selekcije, koji su „gladni“ titula, nadamo se da će to oni preneti na igrače i igračice. Formirali smo dobre ekipe, reprezentativnog kalibra, neki su već i bili u Crvenoj zvezdi. Svako ko obuče dres našeg kluba, sigurno će se boriti za trofeje. 

Posvetili su se u Crvenoj zvezdi u potpunosti mlađim kategorijama, a cilj je privući što više dece u trofejni klub iz Ljutice Bogdana.

- Kad jedan klub pravi dobre rezultate, onda je i veće interesovanje, a i deci to više godi, jer će se u tom slučaju opredeliti da treniraju kod nas. Trudimo se da imamo što više termina, pre svega za decu koja žele da nam se sad priključe, a interesovanje je baš veliko. Siguran sam da ćemo do kraja godine duplirati broj dece u Crvenoj zvezdi, kao što smo i obećali.

Atmosfera u obe ekipe posle skoro dve nedelje priprema je sjajna što je potvrdio i Milan Vujko: 

- Sada imamo igrače koji su već osvajali titule, tako da nema razloga da atmosfera ne bude sjajna. 

Generalni direktor Nikola Rosić, sa optimizmom dočekuje novo prvenstvo: 

- Zadovoljni smo minulom sezonom, ali uvek može više, zato smo i uradili potrebne analize. Što se tiče muške ekipe, mislim da smo se tu adekvatno pojačali, doveli smo  iskusne igrače, koji će nam ove godine pomoći da se borimo za trofeje. Želimo tu da podignemo lestvicu više. Kada je u pitanju ženska ekipa, ciljevi su potpuno jasni, a to je da osvojimo oba trofeja i da odigramo značajnu ulogu u Evropi. Prvo da se kroz kvalifikacije plasiramo u Ligu šampiona, a kasnije i u grupi pružimo dobre partije. Gladni smo titula.

Dupli program ima Crvena zvezda u Evropi. Odbojkašice igraju u prvom kolu kvalifikacija CEV Lige šampiona protiv Polki Kusama iz Finske, dok odbojkaše očekuje takmičenje u CEV kupu.

- Veliki izazov je pred nama, najprestižnije takmičenje Liga šampiona. To zahteva dobru konkurenciju na svakoj poziciji, iskusne i kvalitetne igrače, što mislim da u ovom trenutku imamo. Napravili smo i značajan iskorak u mlađim selekcijama, mislim da smo i tu stvorili  dobru okosnicu, koja će nam doneti rezultate u budućnosti. 

Obe ekipe počele su pripreme za novu sezonu, a potvrdio je generalni direktor da novih pojačanja više neće biti.

- Za nas je završen prelazni rok. Kompletirani smo, radimo, ne čekamo više nikoga. Smatram da imamo realne šanse i kvalitet da dođemo do Lige šampiona, a to je svakako i naš cilj. 

Osvrnuo  se potom Rosić i na rad u mlađim kategorijama Crvene zvezde.

- U Beogradu, od šest selekcija, osvojili smo četiri zlata i dva srebra, a u sedam takmičenja imali smo pet medalja, od toga jednu zlatnu. Učinjen je značajan pomak, radimo na razvoju mlađih kategorija, jer je to naša budućnost. Nadamo se svi da će nam to doneti rezultate. Sve naše selekcije su na pripremama, svesni su i oni brenda Crvene zvezde i njihovih obaveza. Nadam se da ćemo biti lideri i u mlađim kategorijama – zaključio je Rosić.

Republika

Foto: OK Crvena zvezda

OK Crvena zvezda

Helić i Đurđević:  Evropa dodatno motiviše

Adela Helić, posle nekoliko godina vratila se u Ljutice Bogdana, spremna da pomogne Crvenoj zvezdi da ponovo „napadne“ titulu. Korektor crveno-belih sa optimizmom dočekuje novu sezonu i raduje se ponovnom radu sa trenerom Ratkom Pavličevićem.   

- Fenomenalan je osećaj vratiti se u Crvenu zvezdu. Za ovaj klub me vežu lepe uspomene iz 2013. i 2014. godine. U tom periodu sam radila sa Ratkom Pavličevićem, srećna sam što ćemo ponovo sarađivati. Drago mi je da se vratio u klub i da smo stvorili tim, koji će se boriti za trofeje – rekla je Adela Helić. 

Iako je konkurencija u domaćoj ligi sve jača, nova-stara igračica Crvene zvezde ne sumnja u kvalitet svog tima.

- Prošle godine sam dosta pratila domaće prvenstvo, jer me je zanimao kako će se sve to odvijati. Iskreno se nadam da će se prošlogodišnji uspeh Crvene zvezde ponoviti, u isto vreme volela bih da napravimo pomak u Evropi jer je to uvek veliki motiv. 

Objasnila je Adela Helić i zbog čega se posle internacionale karijere odlučila za povratak u Srbiju:

- Iskreno, posle sedam-osam godina provedenih u inostranstvu, došlo je vreme da razmišljam malo više o sebi i o porodici. Imala sam želju da se vratim u Srbiju i da budem svoj na svome. Otvorila mi se ova super mogućnost da dođem u Zvezdu, tako da sam je iskoristila. Srećna sam. U svakom slučaju opet ću igrati u Evropu, imala sam već tu priliku u Ligi šampiona, Čelendž kup, CEV, to je samo motiv da se još više dokažemo i pokažemo, ali i da još bolje odigramo domaće prvenstvo. 

Odbojkašice Crvene zvezde u novoj sezoni biće jače i za Sanju Đurđević, koja je u Ljutice Bogdana, stigla iz ŽOK Ub.

- Čast mi je što sam došla u Crvenu zvezdu i što ću sarađivati sa Ratkom Pavličevićem. Nadam se da ćemo osvojiti najmanje dva trofeja, a tu je i treći Superkup. Verujem da ću biti deo tima koji će kompletirati trofejnu salu Crvene zvezde – rekla je Sanja Đurđević.


Prošle godine pomenuta odbojkašica je igrala finale sa Ubom baš protiv Crvene zvezde, a svega nekoliko meseci kasnije obukla je crveno-beli dres.

- Bilo je to dobro finale. Ovo je nama posao, mislim da sam napravila dobar izbor, najbolji za mene.   

Osvrnula se Sanja Đurđević i na evropske utakmice, odnosno takmičenje u CEV Ligi šampiona.

- Evropske utakmice su uvek velike motivacija. Imala sam privilegiju da prošle godine igram na međunarodnoj sceni. Nadam se da ću sa ovim klubom u Evropi uraditi nešto više – zaključila je Sanja Đurđević, novi libero u timu Crvene zvezde. 

Okolić i Koprivica pojačanja za trofeje

Aleksandar Okolić, osvojio je sa Crvenom zvezdom pet titula, isto toliko trofeja ima u Kupu Srbije i jedan manje u Superkupu. Dovoljan razlog da se posle fenomenalne 
internacionale karijere srednji bloker vrati na mesto uspeha, u svoju kuću Crvenu zvezdu.

- Praktično sam dete Crvene zvezde, od 2008. do 2016. godine sam igrao u ovom klubu. Ambicije su se vratile. Imao sam malo ozbiljniju povredu prošle godine i duži oporavak, a u dogovoru sa Milanom Vujkom i Nikolom Rosićem, napravili smo plan da pomognem Zvezdi. Sa druge strane vuče me i taj nedostatak trofeja, od jedno pet-šest sezona. Znam koliko sam želeo da osvajam titule dok sam igrao ranije u Zvezdi. U poslednjoj mojoj godini 2016. crveno-beli su napravili veliki uspeh u muškoj konkurenciji. Samim tim imam velike ambicije, fizički se dobro osećam. Spreman sam za sve izazove. Potrebne su nam nove „zvezdice“ – rekao je Aleksandar Okolić. 

Kada se u klub vrati trofejni igrač kakav je Okolić, onda ni uspeh ne može da izostane.

- Od 2009. do 2016. godine Crvena zvezda nije znala za poraz. Retko smo gubili, nismo navikli na poraze. Znam da su prethodne  generacije pokušavale da naprave nešto ozbiljnije, ipak bili su to mlađi igrači. Ove godine, imamo iskusniju, jaču, kvalitetniju ekipu, trenera Žakića poznajem još iz reprezentacije. Njegov program rada je izuzetno jak, dobar, ambicije su velike, tako da „ganjamo“ sve trofeje ove godine. Stvorili smo fantastičnu atmosferu.

Vojvodina bi trebalo da bude najveći konkurent Crvenoj zvezdi u borbi za duplu krunu.

- Neki pričaju da je Vojvodina favorit. Ipak u pet godina dok sam igrao u Zvezdi, oni su svake bili favoriti, a nikad ništa nisu osvajali. Po tom pitanju sam uvek agresivan, jer smatram da nije važno koliko daš novca, već je bitnija želja. Od prvog do poslednjeg igrača u Crvenoj zvezdi ove godine postoji velika želja, kako za trofejima, tako i za dobrim evropskim utakmicama – rekao je Okolić.

Novo ime u timu Igora Žakića je i primač Lazar Koprivica, kome ovo nije prvi put da će igrati u crveno-belom dresu.

- Još kao pionir sam došao u Crvenu zvezdu. Prošao sam sve mlađe selekcije, bio sam u to neko „zlatno“ doba naše generacije, gde smo stvarno osvajali sve trofeje. Bili smo dominantni. Dolazak je vezan za to da se i taj muški deo Crvene zvezde vrati na pobedničku, trofejnu stazu. Siguran  sam da su direktor Rosić i član UO Milan Vujko odradili pravi posao i sklopili vrlo dobru ekipu, koja će biti spremna da se bori na svim frontovima. Liga je veoma ujednačena, sa druge strane mi smo dobro počeli, ako nastavimo ovako, dobro nam se piše – rekao je Lazar Koprivica.

U minulih nekoliko meseci novajlija u timu Zvezde, nije imao mnogo vremena za odmor jer je radio sa reprezentacijom Srbije. Ipak, umor ne oseća, kako ističe.

- Veliko, neprocenjivo iskustvo za mene. Iako imam 31 godinu, a mislio sam da sam sve prošao, iza mene je divno četvoromesečno iskustvo sa reprezentacijom. Celo leto sam bio u pogonu, nije mi bilo teško na početku priprema, tako da sam došao spreman – zaključio je Koprivica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading