Udovičić poslao poruku iz Severne Makedonije: Povezivanje mladih u regionu ključ napretka Zapadnog Balkana!

Autor:

Sport

11.08.2022

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić učestvovao je na omladinskoj konferenciji ,,Mladi u Otvorenom Balkanu: šanse i perspektive za pouzdan progres u regionu“ koja se održala u Severnoj Makedoniji uoči Međunarodnog dana mladih.

Udovičić poslao poruku iz Severne Makedonije: Povezivanje mladih u regionu ključ napretka Zapadnog Balkana!

Foto: MOS

Vanja Udovičić u Severnoj Makedoniji

Na konferenciji su učestvovali ministri iz regiona koji su u svojim izlaganjima izneli načine i mehanizme na koje podržavaju mlade, ali su tokom trajanja konferencije razmatrane i aktivnosti za naredni period koje mogu još više da doprinesu povezivanju mladih Zapadnog Balkana.

Republika

Foto: MOS

 

- Učešće na ovoj i sličnim konferencijama izuzetno je važno kako bi još kvalitetnije delovali zajedno na svim nivoima, a u skladu sa potrebama, stavovima, planovima i željama mladih. Posebnu vrednost imaju zajednički regonalni događaji, jer samo zajedničkim snagama i kontinuiranim ulaganjem u stvaranje uslova za kvalitetan život mladih možemo uticati na drugačije trendove u našem regionu. Mladi su najbolji predstavnici i promoteri zemlje, najjači resurs i pokretačka snaga, i njihova neiscrpna energija, inovativnost i stvaralački duh pokreću svako društvo i doprinose njegovom napretku. Osnaživanjem mladih i obezbeđivanjem uslova za njihov razvoj postavljamo čvrste temelje za mirnu i održivu budućnost, a povezivanje mladih iz regiona je prioritetni cilj svih nas, jer je to najveća garancija uspešne budućnosti Zapadnog Balkana - izjavio je ministar Udovičić.

Republika

Foto: MOS

 

Ministar Udovičić je nakon konferencije održao bilateralne sastanke sa ministrom sporta i mladih Republike Crne Gore Vasilijem Laloševićem i direktorom Agencije za mlade i sport Republike Severne Makedonije Naumčetom Mojsovskim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading