NEMCI NAS KAŽNJAVALI KAD PRIČAMO SRPSKI! Šok priznanje Nenadića o igranju u Berlinu!

Autor:

Sport

27.07.2022

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukometaš mađarskog Vesprema prisetio se četvorogodišnje epizode u redovima Fuhsea.

NEMCI NAS KAŽNJAVALI KAD PRIČAMO SRPSKI! Šok priznanje Nenadića o igranju u Berlinu!

Foto: Tanjug/AP

Jedan od najboljih rukometaša sveta, zvanično je pre tri sezone i dobio ovo priznanje, Petar Nenadić (36) trenutno brani boje mađarskog Vesprema.

Iskusni levi bek je pre dolaska u našu komšijsku zemlju, od 2014. do 2017. godine igrao u Fuhse Berlinu, a otkrio je zanimljive detalje iz prestonice Nemačke.

- U Nemačkoj, barem u Berlinu, gde sam bio četiri godine, gde je bilo Šveđana, Norvežana i Danaca - bio si u obavezi da za tri meseca naučiš njihov jezik - ispričao je Petar za "podkast Alesto" novinara Aleksandra Stojanovića.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Petar Nenadić u dresu Vesprema

Osvajač srebrne medelje sa reprezentacijom Srbije iz 2012. godine objasnio je kako je po ubrzanom kursu pre osam godina počeo da uči nemački.

Tri meseca su ti na oficijelnim sastancima Berlina, bar kad sam ja igrao, tu može da pričaš strani jezik. Posle tri meseca - sve gde si u opremi Berlina, što su svlačionica, teren, autobusi, morao je nemački - rekao je Beograđanin.

Republika

Foto: Starsport

Petar Nenadić

Klub iz Berlina je toliko strogo pazio na ove stvari da su rukometaši čak dobijalii kazne.

- Jedino kada na tajm-autu trener objašnjava taktiku može na engleskom. Ovako, imaš tri meseca ovako da naučiš nemački. Posle toga, recimo mi smo Balkanci u svlačionici, završimo trening i pričamo na srpskom, čuješ već nekoga da viče u pozadini - 20 evra kazna za Petra! - zaključio je Nenadić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading