Lekler pojeo konkurenciju: Ferari na pol-poziciji u Francuskoj!

Autor:

Sport

23.07.2022

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Red Bulovi vozači će mu disati za vratom na startu.

Lekler pojeo konkurenciju: Ferari na pol-poziciji u Francuskoj!

Foto: Tanjug/AP

Šarl Lekler

Na stazi "Pol Rikar" održane su kvalifikacije za Veliku nagradu Francuske, a pol poziciju je osvojio vozač Ferarija Šarl Lekler.

On je krug u Francuskoj odvezao za 1:30.872 minuta, što je za nešto više od tri desetinke brže od Maksa Ferštapena koji će startovati drugi.

Serhio Perez je zauzeo treću poziciju u kvalifikacijama, ispred tri Britanca, Luisa Hamiltona, Landa Norisa i Džordža Rasela.

Iskusni Fernando Alonso je kvalifikacije završio kao sedmi, Juki Cunoda je bio osmi, a Karlos Sainc i Kevin Magnusen u Q3 delu kvalifikacija nisu ostvarili vreme, pošto će svakako zbog kazni usled menjanja motora startovati sa začelja.

Danijel Rikardo, Esteban Okon, Valteri Botas, Sebastijan Fetel i Aleks Albon su ispali u Q2 delu kvalifikacija i zbog kazni za Sainca i Magnusena će startovati od devete do 13. pozicije.

Takmičenje u Q1 delu kvalifikacija završili su redom Pjer Gasli, Lens Strol, Gvanju Žou, Mik Šumaher i Nikolas Latifi, pa će na startu zauzeti mesta od 14. do 18.

U generalnom plasmanu, posle 11 trka što je polovina šampionata, vodi Ferštapen sa 208 bodova, drugi je Lekler sa 170, a potom slede Perez (151), Sainc (133), Rasel (128) i Hamilton (109).

Trka za Veliku nagradu Francuske na programu je u nedelju od 15 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading