Meditanske igre: Arunovićeva i Mikec upucali zlato, Kovačeviću bronza u boćanju!

Autor:

Sport

29.06.2022

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski strelci Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Oranu u disciplini mešoviti parovi vazdušni pištolj.

Meditanske igre: Arunovićeva i Mikec upucali zlato, Kovačeviću bronza u boćanju!

Foto: Streljački savez Srbije

Arunovićeva i Mikec, kao jedan od najboljih miks timova sveta, bili su favoriti i tu ulogu su opravdali, jer su prethodno ove godine osvojili čak četirti medalje - dva zlata (Svetski kup u Kairu i Gran pri u Granadi) i dve bronze (Evropsko prvenstvo u Hamaru i Svetski kup u Bakuu).

Srpski tim bio je najprecizniji u kvalifikacijama sa 576 krugova i plasirao se u meč za zlato, u kome mu je rival bio tim Francuske (Kamil Jedržejevski/Florijan Fuke).

ISTORIJSKO ZLATO

Francuzi su u kvalifikacijama zabeležili tri kruga manje od tandema Srbije.


U meču za zlato Srbija je pobedila sa 16:10 i postala prvi šampion Mediterana za miks parove u istoriji, jer do sada ova disciplina nije bila na programu Igara.

 

 

Takođe, danas je bronzanu medalju osvojio Dejan Kovačević u boćanju. On je u meču za treče mesto bio bolji od domaćeg takmičara Sida Ahmeda Bufateha sa 11:8.

Do sada, posle pet dana takmičenja, Srbija ima sedam odličja, a tri zlatna.

 

 

- Bila mi je velika čast da predstavljam Srbiju na Mediteranskim igrama u mom sportu. Ovo je za mene velika stvar, jer sam se takmičio sa seniorima. Možda nije bilo očekivano da ću da osvojim medalju, ali ja sam verovao u sebe. Smatram da je ovo važna stvar i za moj sport, jer pokazujemo da se iz godine u godinu približavamo eliti u boćanju. U Beogradu je ove godine napravljena prva hala za boćanje i verujem da ćemo u narednim godinama uz još bolje uslove za trening napraviti još bolje rezultate - izjavio je Kovačević, a preneo Olimpijski komitet Srbije (OKS).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading