Svečano otvorene Mediteranske igre: Damir Mikec nosio zastavu Srbije! (VIDEO, FOTO)

Autor: Tanjug

Sport

26.06.2022

06:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Mediteranske igre, 19. po redu, svečane su otvorene u subotu uveče na Olimpijskom stadionu u alžirskom gradu Oranu.

Svečano otvorene Mediteranske igre: Damir Mikec nosio zastavu Srbije! (VIDEO, FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Svečano otvaranje Mediteranskih igara

Alžir je drugi put domaćin Mediteranskih igara, koje će trajati do 6. jula.

Na svečanom defileu zastavu Srbije nosio je osvajač srebrne medalje u streljaštvu sa Olimpijskih igara u Tokiju Damir Mikec.

- Kada sam primio poziv iz Olimpijskog komiteta u trenutku sam doživeo osećaj miline i to je neki vid nagrade za moj minuli rad. Imao sam sličnu čast, ali ne može da se meri sa ovom. Na Univerzijadi u Šenženu, u Univerzitetskom selu postojala je Ceremonija dobrodošlice i imao sam tu čast da podignem zastavu u selu. Kao predvodnik, kapiten, predvodiću sve izvanredne sportiste koji će predstavljati našu zemlju na Mediteranskim igrama. Peti put učestvujem na Mediteranskim igrama, sa svih do sada sam se vraćao sa medaljom i ne želim da taj niz prekinem. Ein da nosim zastavu mi je još veća motivacija - izjavio je Mikec.

Tokom ceremonije gledaocima su se obratili predsednik Organizacionog komiteta Mediteranskih igara Oran 2022 Mohamed Aziz Derouaz i predsednik Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara Davide Ticano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading