PRVI PUT CELO KOLO U NOĆNOM TERMINU: Svetla reflektora obasjaće Superligu Srbije!

Autor:

Sport

26.06.2022

04:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istorija će se pisati već u prvom kolu nove sezone Superlige. Osim što će klubovi krenuti ka tituli koja prvi put donosi prvaku direktno mesto u Ligi šampiona, a drugoplasiranom mogućnost da do elite stigne kroz kvalifikacije, prvi put će se celo kolo odigrati u večernjem terminu.

PRVI PUT CELO KOLO U NOĆNOM TERMINU: Svetla reflektora obasjaće Superligu Srbije!

Foto: Starsport

Dragomir Lazović

Nova sezona će početi nikad ranije, već za vikend od 8. do 11. jula, što je nedelju dana pre od najranijeg starta takmičenja, a kako će tada leto biti u punom jeku, očekuju se velike vrućine. Razlog za rani start je evidentan jer polusezona mora da se završi do 13. novembra jer već 21. počinje Svetsko prvenstvo u Kataru.

PRIJATNIJI USLOVI

Zato se pribeglo najboljem mogućem rešenju, a to je da se igra po mraku, kada temperatura bar malo padne. To je u razgovoru za Srpski telegraf potvrdio i Dragomir Lazović, predsednik Zajednice superligaša.

- Sezona je morala da počne nikad ranije, a zbog očekivane vrućine odlučili smo da se sve utakmice igraju u večernjem terminu. To je najbolje po same fudbalere, da igraju u koliko-toliko normalnim uslovima, ali onda i za navijače. Verujemo da će odluka da se za vikend ne igra u vreme ručka već uveče doprineti da imamo više publike na stadionima. Ovo je moguće jer je na naplatu došlo sve pozitivno što je urađeno u srpskom fudbalu proteklih godina, a pre svega to što sada svi superligaši imaju reflektore - rekao je Lazović, a onda se na ovu situaciju osvrnuo i iz ugla prvog čoveka Javora iz Ivanjice:

- Mi smo zadovoljni što ćemo ugostiti Partizan u večernjem terminu. Očekujemo pun stadion, svih 4.000 navijača.

START NA KROVU

Tako će sezonu u petak 8. jula od 20 časova otvoriti Voždovac i Novi Pazar na stadionu na krovu tržnog centra "Stadion". U istom terminu u subotu igraju Javor i Partizan u Ivanjici, lučanska Mladost ugostiće Spartak, a Čukarički čeka TSC. Dan kasnije, u nedelju, Crvena zvezda od 20 časova dočekuje Radnički, Radnik Mladost GAT, a Vojvodina Napredak, dok je poslednji meč u istom terminu zakazan za ponedeljak u Lazarevcu, gde će igrati Kolubara i Radnički 1923.

SUPERLIGA

1. KOLO

8. JUL

Voždovac - Novi Pazar 20.00

9. JUL

Javor - Partizan 20.00

Mladost - Spartak 20.00

Čukarički - TSC 20.00

10. JUL

C. zvezda - Radnički (N)  20.00

Radnik - Mladost GAT 20.00

Vojvodina - Napredak 20.00

1. JUL

Kolubara - Radnički 1923 20.00

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading