Univerzijada je ponovo otkazana!

Autor:

Sport

27.06.2022

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pandemija virusa COVID-19 ne popuša.

Univerzijada je ponovo otkazana!

Foto: Tanjug/AP

Mnogi atletičari su se početkom godine spremali za Univerzijadu, mnogi su želeli da takmiče na ovom, možda i najvećem takmičenju na kojem će ikad biti, ali nažalost drugu godinu zaredom je ono otkazano zbog koronavirusa.

Poslednji put Srbija je imala svoje predstavnika u Tajpeju 2017. godine, nakon toga izbili su brojni skandali, nedostatak novca nakon te Univerzijade, a potom i još veći 2018. kada je Beograd 2020. trebao da bude domaćin  Evropske Univerzijade. Posledica je bila takva da na narednom 2019. u Napulju, Srbiji je bio zabranjen nastup u svim sportovima.

Tako su studenti morali da čekaju 2021. da bi  ponovo osetili užitak tako velikog takmičenja kakvo je Univerzijada, ali korona virus je pomerila takmičenja za 2022.

Domaćin je kineski Čengu i sportisti širom sveta su se pripremali da ove godine takmiče tamo međutim, početkom maja stigla je vest da su domaćini ponovo otkazali takmičenje iz istog razloga – COVID 19.

Foto: Starsport

Navijači Srbije

 

Iako je ova bolest gotovo zaboravljena u Evropi, u Kini je još uvek aktuelna i ponovo menja planove sportista.

Pošto je mnogo uloženo u 31. Univerzijadu Čengdu nije oduzeto domaćinstvo već je prolongirano za još jednu godinu. Tako će zapravo biti napravljena rupa od jedne etape i umesto dve godine pauze biće olimpijske četiri. To znači da će Rajna-Rur regija u Nemačkoj umesto 2023. domaćin najboljih sportista studenata biti 2025. godine, prenosi portal „Atlex.rs“.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading