Lekler četvrti put zaredom na pol-poziciji! Hamilton opet DEBELO PODBACIO!

Autor:

Sport

11.06.2022

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završene su kvalifikacije za Veliku nagradu Azerbejdžana.

Lekler četvrti put zaredom na pol-poziciji! Hamilton opet DEBELO PODBACIO!

Foto: Tanjug/AP

Vozač Ferarija Šarl Lekler osvojio je pol-poziciju u Bakuu, pred nedeljnu trku za Veliku nagradu Azerbejdžana.

Trenutno drugoplasirani čovek u generalnom plasmanu je krug na ulicama Bakua završio za 1:41.359 minuta, što mu je bilo dovoljno za prvo mesto u kvalifikacijama. To je trkaču iz Monaka četvrta vezana pol-pozicija, nakon što je isto uradio u Majamiju, Barseloni i svojoj domovini pre dve nedelje.

Zajedno sa Leklerom iz prvog startnog reda će u nedelju krenuti vozač Red Bula Serhio Perez. Drugi strartni red će takođe činiti vozači Red Bula i Ferarija, a aktuelni šampion Maks Ferštapen je u kvalifikacijama bio brži od Karlosa Sainca, pa će on zauzeti treću poziciju.

Prvih deset u Azerbejdžanu popunili su redom Džordž Rasel, Pjer Gasli, Luis Hamilton, Juki Cunoda, Sebastijan Fetel i Luis Hamilton.

Posle sedam trka ovogodišnjeg šampionata, prvi na tabeli je Ferštašen sa 125 bodova, Lekler je osvojio 116, a Perez 110.

Trka za Veliku nagradu Azerbejdžana vozi se u nedelju od 13 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading