'REČI NAŠIH ŠAMPIONA NAS POKREĆU I MOTIVIŠU!' Srpski sportisti zahvalni državi i ministru Udovičiću na stipendijama: Nastavljamo zajedno, JOŠ VIŠE I BOLJE (VIDEO)

Autor:

Sport

12.05.2022

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prethodnih pet godina stipendije je dobilo gotovo 3.000 sportista, a za te je namene izdvojena više od 2,1 milijarde dinara. Srpski sportisti za ovakvu podršku imaju samo reči hvale.

'REČI NAŠIH ŠAMPIONA NAS POKREĆU I MOTIVIŠU!' Srpski sportisti zahvalni državi i ministru Udovičiću na stipendijama: Nastavljamo zajedno, JOŠ VIŠE I BOLJE (VIDEO)

Foto: instagram.com/omladinaisport

Vanja Udovičić

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dodelio je juče skoro 400 ugovora o stipendiranju perspektivnim i zaslužnim sportistima, a ovom prilikom izjavio je da će država nastaviti da ulaže u najtalentovanije.

U prethodnih pet godina stipendije je dobilo gotovo 3.000 sportista, a za te je namene izdvojena više od 2,1 milijarde dinara. Naši najbolji sportisti imali su samo reči hvale za podršku koju Ministarstvo pruža mladima iz godine u godinu.

Republika

Foto: instagram.com/omladinaisport

 

 

Juniorska balkanska šampionka u skoku uvis, Angelina Topić, reprezentativac Srbije u basketu 3 na 3, Dejan Majstorović, kao i naš proslavljeni paraolimpijac Nebojša Ðurić zahvalili su na podršci i poručili da je čast i privilegija biti sportski stipendista u Srbiji.

- Danas imam izuzetnu čast da se u ime svih sportista zahvalim našem ministru na podršci kao i Ministarstvu omladine i sporta i sigurna sam da će nam ove stipendije svima pomoći u lakšem ostvarivanju naših visokih sportskih ciljeva, hvala – poručila je Topić.

- Velika mi je čast da mogu da se obratim u ime stipendista i da vam se zahvalim na velikoj podršci koju nam pružate iz godine u godinu. Stipendija nam jako puno znači, pogotovo u sportovima gde nemamo profesionalne ugovore i sigurna primanja tokom godine. To je jedna velika sigurnost za sve sportiste da možemo bez pritiska da se spremamo za velika takmičenja. Takođe bih se zahvalio Ministarstvu omladine i sporta i ministru Udovičiću koji nam je omogućio da posle tri godine ponovo organizujemo 3H3 čelendžer turnir u Novom Sadu. Takođe bih poželeo svim sportistima sreću u predstojećim takmičenjima i da uzmemo što više medalja ove godine – poručio je Majstorović.

Republika

Foto: instagram.com/omladinaisport

 

 

Dvostruka olimpijska šampionka u taekvondou Milica Mandić podelila je svoje bogato sportsko iskustvo sa novom generacijom stipendista.

- Uvek je lepo imati priliku obratiti se našim šampionima, obratiti se mladim nadama srpskog sporta, ali isto tako ovo smatram kao jednu veliku odgovornost i obavezu, jer šta je najbolje preneti na mlađe generacije, koji savet im dati? I onda shvatim da ne postoji magična reč koju mogu da prenesem na mlađe generacije, ne postoji recept za uspeh koji je isti za svakoga, ali znam da mogu da im kažem da postoje stvari na koje možeš da utičeš i one na koje ne možeš. Nikada nećeš moći da utičeš na sudije, na odluke koje oni prave, da li su to greške, namerne ili nenamerne, na povrede koje se dešavaju, na vremenske uslove koji možda nisu kako ti odgovara taj dan, ali možeš da utičeš na to koliko i kako radiš, na svoju volju, na svoju želju, istrajnost, posvećenost, na sve ono što te svakodnevnim ponavljanjem vodi do rezultata. Mislim da je privilegija danas raditi ono što voliš, da smo mi u stvari jako privilegovani što nam je ovo posao, i da ispred sebe imate prave primere, da imate vaterpoliste, koji su kada je najteže i kada je najveći pritisak, uvek bili najbolji. Imate Novaka kome se odlučnost vidi u očima, Tijanu, Ivanu, da vidite njihovu hrabrost, smelost i želju svaki put kada izađu na teren. I to je najlepše od svega, boriti se za svoju zemlju. Zato vam želim da svaki put kada izađete na borilište, da budete ponosni, da budete srećni, da verujete u ono što radite, da budete istrajni i da ovoj zemlji donesete što veći broj medalja, da uz podršku koju imate uživate u svakom takmičenju. Želim vam puno medalja ove godine, da budete zdravi i da podignete lestvicu na neki novi nivo. Hvala!

Republika

Foto: instagram.com/omladinaisport

 

 

Na zvaničnom sajtu Ministarstva omladine i sporta objavljen je snimak sa svečanosti povodom uručenja stipendija, uz opis:

Reči naših šampiona nas pokreću i motivišu da zajedno kao tim radimo još više i bolje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading