UKRAJINCI u šumi pronašli RUSKE VOJNE DOKUMENTE! Otkrivaju svaki PUTINOV KORAK! Neverovatno!

Autor:

Svet

12.05.2022

19:47

Ukrajinski zvaničnici saopštili su u sredu da su u Sumskoj oblasti pronašli ruske vojne dokumente.

UKRAJINCI u šumi pronašli RUSKE VOJNE DOKUMENTE! Otkrivaju svaki PUTINOV KORAK! Neverovatno!

Tanjug/AP

U dokumentima se vidi da je ruska vojska, bar u prvim danima invazije, nameravala da zauzme celu teritoriju Ukrajine.

Prema saopštenju koje je potpisao šef ukrajinske Državne istražne kancelarije Aleksij Suhačov, dokumenti, uključujući i ratne planove, pronađeni su u severoistočnom gradu Trostjanec u Sumskoj oblasti, koji su ukrajinske snage oslobodile krajem marta nakon mesec dana okupacije.

Suhačov tvrdi da su istražitelji pronašli "važne dokumente vojnika Oružanih snaga Ruske Federacije koji daju jasan uvid da se Rusija spremala da okupira celu teritoriju Ukrajine". On je takođe rekao da će sve ove informacije biti detaljno proučene i dodate u dosije o dokumentovanim ruskim ratnim zločinima.

Saopštenje o pronađenim dokumentima deo je šireg izveštaja Državne istražne službe, koja je pregledala više od 2.000 hektara oslobođenog grada, evidentirajući štetu i druge dokaze. U rezimeu objavljenom preko društvene mreže Telegram, istražitelji tvrde da su pronašli nekoliko lokacija na kojima su ruske snage mučile civile.

- Prijavljena su najmanje 34 slučaja protivpravnog lišenja slobode i mučenja civila - navodi se u rezimeu, prenosi Jutarnji list.

- Na mestu zločina pronađeni su štapovi, lisice, metalne igle i odeća žrtava sa tragovima krvi. Izvršeno je 29 uviđaja i ekshumirana su tela 23 žrtve, među kojima dvoje dece.

Ruski vojni dokumenti, ako su autentični, dodatno bi podržali zapadne obaveštajne zvaničnike, koji su rekli da je prvobitni plan predsednika Vladimira Putina bio brzi napad na prestonicu Kijev, za koji se nada da će obezglaviti ukrajinsku vojsku i olakšati okupaciju cele teritorije.

Bonus video:

Komentari (2)

Loading
Oggy

12.05.2022 20:15

Jeste..tako važne dokumente vucaraju obični vojnici sa sobom po frontu pa da ih vi pronađete ..hahaha

Ja

12.05.2022 21:38

Ma dajte pa u te price ne veruje ni dete od 5 god. Ma Putin ih cekao u sumi pa im dao dokumenta. Hahaahhaahha