RONI O'SALIVEN U ODABRANOM DRUŠTVU NAJBOLJIH: Sedam najvećih sa po sedam titula!

Autor: Milan ZDRAVKOVIĆ

Sport

03.05.2022

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Englez ponovo osvojio Svetski kup u snukeru i stao uz rame Šumaheru, Hamiltonu, Brejdiju, Rosiju...

RONI O'SALIVEN U ODABRANOM DRUŠTVU NAJBOLJIH: Sedam najvećih sa po sedam titula!

Foto: Tanjug/AP

Roni O'Saliven

Roni O'Saliven sedmi put je postao svetski prvak u snukeru nakon što je u finalu Svetskog prvenstva bio bolji od Džuda Trampa sa 18:13. Najpopularniji i, za mnoge najbolji, igrač snukera svih vremena sada ima jednak broj svetskih titula, kao i rekorder moderne ere Stiven Hendri.

O'Saliven (46) prvu svetsku titulu osvojio je 2001, kada je s 18:14 bio bolji od Džona Higinsa, a osvajanjem sedme postao je i najstariji svetski prvak. Engleskom majstoru je, uz titulu, pripala i novčana nagrada u iznosu od 500.000 funti.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Roni O'Saliven

Uz najveći broj osvojenih ranking turnira, Roni u vlasništvu ima većinu najvažnijih rekorda u igri, a ponovo će sezonu završiti kao najbolji na svetu.

- Mene rekordi nisu nikada zanimali. Lepo je kada dođete do njih, ali ja nemam ciljeve. Volim da pobeđujem i, premda to verovatno nije najbolja ideja, pokušaću ovo da ponovim sledeće godine - rekao je O'Saliven.

Uz probleme s depresijom, ali i alkoholom i drogom u mlađim danima, 46-godišnji Englez oduševljavao je fanove briljantnim partijama, ali i šokirao predajama mečeva i najavama prekida karijere.

Sada je O'Saliven ponovo na vrhu i uz rame legendama sporta koje su po sedam puta u karijeri osvajale velike titule. Izdvojićemo tu Mihaela Šumahera i Luisa Hamiltona, vozače Formule 1 i sedmostruke šampione, zatim motociklistu Valentina Rosija, s isto toliko titula, kao i kvoterbeka Toma Brejdija, koji ima sedam NFL prstenova. Košarkaš Robert Ori osvojio je sedam NBA titula s tri različita kluba - San Antoniom, Lejkersima i Hjustonom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading