NASTAVLJA DA PROŽIVLJAVA SVOJE NAJLEPŠE SNOVE: Alimpijević napravio još jednu senzaciju - Bursa je u FINALU Evrokupa!

Autor:

Sport

03.05.2022

19:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I nova senzacija se dogodila...

NASTAVLJA DA PROŽIVLJAVA SVOJE NAJLEPŠE SNOVE: Alimpijević napravio još jednu senzaciju - Bursa je u FINALU Evrokupa!

Foto: Starsport

Dušan Alimpijević tokom mandata na klupi Crvene zvezde

Nakon Partizana u osmini finala, ljubljanske Cedevita Olimpije u četvrtfinalu, košarkaši Bursaspora stigli su do novog uspeha.

Ekipa nekadašnjeg trenera Crvene zvezde, Dušana Alimpijevića slavila je i na trećem gostovanju. Ovoga puta Bursa je savladala ekipu Andore rezultatom 85:68 (22:220, 16:14, 25:22, 22:12) i stigla na domak plasmana u Evroligu.

 

 

Domaćin je bolje ušao u meč pa su polovinom prve deonice imali i 11 poena prednosti (17:6). Međutim, Bursa do kraja ove deonice uspeva da uhvati rezultatski priključak pa na prvi odmor odlazi sa minimalnom prednošću (20:22).

I u drugih deset minuta igre domaćin je bolje ušao. Uspeli su da vrate prednost u svoj posed, ali i ovoga puta gosti su bolji u finišu četvrtine, pa se na veliki odmor odlazi rezultatom - 34:38.

Preokret ostvaren u drugom periodu igre, ispostavio se i kao ključan u ovom susretu, pošto je ekipa Dušana Alimpijevića u nastavku meča stigla i do 17 poena prednosti i vođstvo nisu ispuštali do samog kraja meča.

Poslednjih deset minuta igre turska ekipa je rutinski odigrala i u velikom stilu su ostvarili plasman u veliko finale i borbu za Evroligu.

 

 

Kod pobednika najefikasniji je bio Endrujs sa 20 postignutih poena, a pratili su ga Bitim sa 18 i Nidam sa 13.

U redovima Andore bolji od ostalih bio je Pauli sa 16 postignutih poena.

Košarkaši Burse sada sa nestrpljenjem iščekuju ime rivala u velikom finalu Evrokupa, a u borbi za plasman u Evroligu sastaće se sa boljim iz duela u kojem se sastaju Valensija i Virtus iz Bolonje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading