Počela četvrta sezona Seoskih igara!

Autor:

Sport

03.05.2022

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Manifestacija u opštinama Prijepolje i Priboj.

Počela četvrta sezona Seoskih igara!

Foto: SSS

Seoske igre

Proteklog vikenda 4. sezona Seoskih igara počela je takmičenjima u dve opštine Polimlja - u Prijepolju i Priboju. 
Ekipe su se nadmetale u 11 disciplina - mali fudbal, odbojka, šah, skok u dalj iz mesta, poligon spretnosti, bacanje kamena s ramena, narodno rvanje, obaranje ruku, nadvlačenje konopca, nadvlačenje štapa, trka u džaku - nova disciplina.
U dvorištu OŠ "Sveti Sava" u Prijepolju okupile su se ekipe: Kosatica, Milošev Do, Ivanje i Brodarevo. Sportski savez Prijepolje, a na inicijativu sekretara Luke Šuljagića, prihvatio se izazova organizacije ove manifestacije po prvi put.

Republika

Foto: SSS

 
Republika

Foto: SSS

 

 

Tokom čitavog dana sve takmičare bodrili su predsednik opštine Vladimir Babić i većnik za sport Zoran Despotović. Po završetku svih disciplina dobili smo i pobednika - ekipu Brodareva, koja je bila dominantna u disciplinama skok u dalj (skok Anesa Tumbula 3,08), bacanje kamena (hitac Adnana Sinančevića 12,30), narodnom rvanju i malom fudbalu. Predsednik Sportskog saveza Prijepolje Adis Balija odlučio je da na ovom takmičenju ne bude u ulozi sportskog funkcionera već takmičara.

Republika

Foto: SSS

 
Republika

Foto: SSS

 
Republika

Foto: SSS

 

 

Za 1. maj u selu Sastavci obeleženo je 60 godina seoskih igara, a ovo je treća sezona u sistemu takmičenja Sportskog saveza Srbije. Ovoga puta takmičilo se pet ekipa - Batkovići (dvostruki pobednici na republičkom takmičenju Seoskih igara), Sočice, Olandići, Pribojska Banja i Sastavci. A Sportski savez opštine Priboj potrudio se da za jubilej budu dodeljene i medalje za pojedinačne discipline, a Sportski savez Srbije je OŠ "9.maj" u Sastavcima u kojoj se Igre organizuju donirao sportske rekvizite i lopte. Nakon 11 disciplina Sočice su bile najbolje - dominirali su u bacanju kamena, nadvlačenju konopca i štapa i obaranju ruku, dok su drugo mesto zauzeli u malom fudbalu i odbojci.

Tako će Brodarevo predstavljati opštinu Prijepolje, a Sočice opštinu Priboj na Regionalnom takmičenju u avgustu mesecu u Kraljevu.
Republika

Foto: SSS

 
Republika

Foto: SSS

 
Republika

Foto: SSS

 
Republika

Foto: SSS

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading