SRBIJA SLAVI: Rukometašice savladale Island i plasirale se na Evropsko prvenstvo!

Autor:

Sport

23.04.2022

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nacija slavi...

SRBIJA SLAVI: Rukometašice savladale Island i plasirale se na Evropsko prvenstvo!

Foto: Starsport

U poslednjoj utakmici "grupe 6" kvalifikacija za Prvenstvo Evrope, rukometašice Srbije su u Zrenjaninu savladale selekciju Islanda i time se i definitivno plasirale na Evropsko prvenstvo.

Srbija - Island 28:22 (19:15)

Odlično su Srpkinje započele ovaj susret. Od samog starta su stekle prednost od četiri pogotka, ali su gošće uspele da stignu do poravnanja 9:9 polovinom prvog dela igre.

Republika

Foto: Starsport

Srbija - Island 28:22

 

Ipak, naše rukometašice nisu dozvolile Islanđankama da stignu do rezultatskog preokreta, pa su na odmor otišle sa četiri gola prednosti - 19:15.

Republika

Foto: Starsport

Srbija - Island 28:22

 

U nastavku meča pitanje pobenika se iti u jednom momentu nije dovodilo u pitanje. Na kraju meča na semaforu je stajalo 28:22, što je i najveća prednost koju je naša reprezentacija imala tokom ovog susreta.

Republika

Foto: Starsport

Selektor Uroš Bregar

 

Izabranice Uroša Bregara ovom pobedom su zajedno sa selekcijom Švedske obezbedile plasman na Evropsko prvenstvo koje će se od 4. do 20. novembra održati u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading