ŠOKANTNE OPTUŽBE: Premijer i ministar hteli da PRIKRIJU svirepo ubistvo Tota!

Autor:

Sport

12.04.2022

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klupko se polako odmotava.

ŠOKANTNE OPTUŽBE: Premijer i ministar hteli da PRIKRIJU svirepo ubistvo Tota!

Foto: printscreen/Facebook/Denis Tot

Smrt hrvatskog rukometaša Denisa Tota, koji bi danas trebalo da bude sahranjen u Đakovu, potresla je čitav Balkan.

Jutarnji prenosi da brutalno premlaćivanje i ubistvo nesrećnog Tota razmere političkog obračuna na makedonskoj političkoj sceni.

U ponedeljak se pojavio snimak u trajanju od 80 sekundi na kojem se vidi brutalno premlaćivanje Denisa Tota, a u svemu je prednjačio muškarac koji je navodno identifikovan kao osuđeni makedonski diler Angel Georgievski, za kojim tamošnja policija još uvek traga.

Republika

Foto: Twitter printscreen/KalabasterJak

Spomenuti snimak ubistva Denisa Tota

Osoba koja je okačila snimak naslovila ga je "Ubistvo koje MUP i Kovačevski pokušavaju zataškati", aludirajući time na makedonskog premijera Dimitra Kovačevskog i ministra unutrašnjih poslova Olivera Spasovskog.

Opozicioni VMRO-DPMNE tako je prozvao i optužio vladajuće, odnosno makedonski MUP, te ministra unutrašnjih poslova Olivera Spasovskog da su pokušali da prikriju Denisovo ubistvo.

Opozicioni lider Hristijan Mickoski, nakon što je objavljena fotografija osumnjičenog Angela Georgijevskog, izjavio je da ubistvo Tota na treba politizovati, te je pozvao MUP da razjasni ko je od početka čitav slučaj gurao pod tepih.

- Naše informacije pokazuju da postoji najmanje desetak svedoka ubistva – rekao je Mile Lefkov, poslanik VMRO-DPMNE, dodavši kako je prema njihovim saznanjima u neposrednoj blizini bila policija koja nije prijavila ubistvo, već prirodnu smrt mladića.

- Stoga je odgovornost MUP-a i Spasovskog tim veća, jer su njegove ekipe bile prisutne na terenu. Umesto da spreči, ili barem odmah rasvetli slučaj, MUP je pustio ubicu da pobegne. Spasovski skriva istinu o ubistvu, ako do kraja dana ne izađe i ne kaže istinu, jasno je da se skriva. Zahtevamo odgovore i odgovornost.

Ubrzo se oglasilo i skopsko tužilaštvo koje je saopštilo kako zasad nema indicija da je neko prikrivao ubistvo Denisa Tota.

 

 

Na sahranu Denisa Tota danas u 15 sati na Gradskom groblju u Đakovu doći će, kako je najavljeno, igrači i čelnici skopskog Rukometnog kluba Butel za koji je hrvatski rukometaš igrao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading