PROŠAO JE KROZ PAKAO: Holandski stručnjak imao 25 ZRAČENJA - ali je POBEDIO bolest!

Autor:

Sport

12.04.2022

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otvorio dušu u javnosti.

PROŠAO JE KROZ PAKAO: Holandski stručnjak imao 25 ZRAČENJA - ali je POBEDIO bolest!

Foto: Tanjug/AP

Reprezentativci Holandije

Holandski stručnjak, Luj van Gal, nedavno je otkrio da ima rak prostate. Zbog bolesti će se povući iz fudbala nakon Svetskog prvenstva u Kataru.

- Prošao sam sve, imao sam 25 tretmana zračenjem, a onda sam morao da čekam pet-šest meseci da vidim da li je uradilo svoj posao. Jeste. Nisam želeo da kažem svojim igračima jer je to moglo da utiče na njihove performanse - rekao je van Gal.

Ova opaka i nemilosrdna bolest je već uticala na njegov život, nakon što je njegova supruga preminula 1994. godine od raka jetre i pankreasa.

- Prošao sam kroz mnogo bolesti, uključujući i onu sa svojom suprugom. Dakle, to je samo deo života. Kao ljudsko biće verovatno sam postao bogatiji zbog svih tih iskustava. U periodu dok sam trenirao reprezentaciju morao sam noću da idem u bolnicu, kako igrači ne bi saznali. Mislio sam da sam zdrav, ali nisam - dodao je.

 

 

Holandija će na Svetskom prvenstvu biti u grupi sa Senegalom, Ekvadorom i Katarom. Van Galov naslednik na mestu selektora je već poznat, a u pitanju je Ronald Kuman.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading